Turktime

Fatih Altaylı yazdı: Kabine beklediğimden iyi çıktı

Gazeteci-yazar Fatih Altaylı bugünkü yazısında "Kabine beklediğimden iyi çıktı" başlıklı yazısını kaleme aldı.
ABONE OL
Abone Ol
Fatih Altaylı yazdı: Kabine beklediğimden iyi çıktı
Haberler / Medya
5 Haziran 2023 Pazartesi 12:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Gazeteci-yazar Fatih Altaylı bugünkü yazısında "Kabine beklediğimden iyi çıktı" başlıklı yazısını kaleme aldı.

İŞTE FATİH ALTAYLI'NIN YAZISI

Kabine açıklandı, açıklama öncesi günlerde yapılan “Kabine toto”ların tahminlerine yakın bir yönetim kadrosu şekillendi.

İlginç bir biçimde Erdoğan kabinesindeki “Karadeniz” ağırlığı azaldı, Doğu Anadolu ağırlığı arttı.

MHP ağırlığı azalırken, Ak Parti kurucu felsefesine yakın isimlerin sayısında artış oldu.

İki Bakan koltuğunu korudu.

İlginçtir ikisi de hem başarılı, hem de siyasi ayrımcılık yapmaktan uzak, işine odaklanmış isimlerdi. Ne Sağlık Bakanı Koca, ne de Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy 5 yıla yaklaşan çalışmaları esnasında siyasi polemikleri asla girmediler, muhalif medya olarak bilinen gazetecileri dışlamadılar, karşıtlık üzerine bir politika üretmediler ve her ikisi de seçim öncesi milletvekili olmak istemediler. Erdoğan ikisine de koltuklarını geri verdi.

En büyük sürpriz İçişleri’nde yaşandı. MHP’nin Süleyman Soylu’nun koltuğunu koruyacağını düşünenler de, İçişleri Bakanlığı’na MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın, o olmazsa Ankara Valisi Vasip Şahin’in getirileceğini iddia edenler de yanıldı. Bu görev İstanbul valisi Ali Yerlikaya’ya verildi. Ali Yerlikaya’yı İstanbul valiliği sırasında tanıdık.

İstanbul’da tek parti iktidarının valisi olmasına rağmen kırmayan, dökmeyen, aşırı partizanlık yapmayan, kimseyi rahatsız etmeyen bir yönetim sergiledi. Makul bir muhafazakar portresi çizdi. Bu görev için, bu dönemde olabilecek en iyi isimdi.

Keza Hakan Fidan. Cumhuriyet’in ilk yılından bu yana ilk kez asker kökenli bir dışişleri Bakanımız oldu. Çoğunluğun İbrahim Kalın’a uygun gördüğü bu koltuğa, MİT Müsteşarı Hakan Fidan geldi. Doğrusu hiç şaşırmadım. Erdoğan’ın geçmişte dış politika konularında Fidan’a sıklıkla danıştığını, çok önemli uluslararası toplantılarda Fidan’ı da yanına aldığını biliyordum. Fidan da sessiz, sakin, karşıtlık üzerinden prim yapma peşinde olmayan, ağırbaşlı, günün moda tabiriyle “Rasyonel” bir Ak Parti bürokratı idi. Dışişleri Bakanı olarak uygun ve yerinde bir tercih oldu.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime