Turktime

Facebook ve Twitter’dan Filistin itirafı

Filistin olayları nedeniyle kullanıcıların hedefinde olan Facebook ve Twitter, uzun süre konuşulacak bir itirafta bulundu.
ABONE OL
Abone Ol
Facebook ve Twitter’dan Filistin itirafı
Haberler / Teknoloji
30 Mayıs 2021 Pazar 15:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Son günlerde tüm dünyanın odak noktası haline gelen İsrail ve Filistin olayları bitmek bilmiyor. 10 Mayıs tarihinde İsrail’in Gazze’ye düzenlediği geniş hava saldırısı ile başlayan ve yüzlerce Filistinli vatandaşın ölümü ile sonuçlanan saldırıların ardından sosyal medya platformları Facebook ve Twitter, ilginç bir itirafta bulundu.

İsrail ve Filistin olaylarının patlak vermesinden sadece birkaç gün sonra, hem Facebook hem de Twitter için ciddi bir iddia ortaya atılmıştı. Bu iddialar, iki platformun da Filistin lehine yapılan paylaşımları engellediği ve kullanıcıların hesaplarını askıya aldığı yönündeydi. Kısa sürede gündem olan bu konu, sosyal medyada ciddi tepkilere neden olmuştu.

Tepkilerin artmasının ardından Filistinli aktivistler, platformları protesto etmek için Android ve iOS marketlerine bulunan Facebook ve Twitter uygulamalarına ” 1 yıldız ” vererek bu uygulamaların puanlarını ciddi oranda düşürmüşlerdi. Hatta diğer müslüman ülkelerinde katılmasının ardından Facebook, kısa sürede 5 yıldızdan 2.3 yıldıza kadar gerilemişti.

"YANLIŞLIKLA ENGELLEDİK!"

Tüm bu gelişmelerin üzerine Facebook ve Twitter, ilginç bir itirafta bulunarak Filistin lehine yapılan paylaşımları yanlışlıkla engellediklerini açıkladı. Şirketlere göre bu hata, uygulamaların yapay zeka yazılımında meydana gelen teknik bir sorundan dolayı meydana geldi.

Twitter, yazılımın kullanıcılar tarafından ardı ardına atılan tweet‘leri yanlışlıkla spam olarak tanımladığını ve bunun sonucunda yüzlerce hesabın askıya alınmasına ve tweet’lerin arandığında görünmemesine neden olduğunu söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime