Turktime

Ev ve araba fiyatları yükselecek mi? Faizin etkisi ne olacak?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası(TCMB) tarafından olası bir faiz indirimine gidilmesi durumu konuşulmaya başlandı. Faizde indirime gidilirse "ev ve araba fiyatları yükselir mi?" sorusu da akıllara geldi. İşte olası tahminler...
ABONE OL
Abone Ol
Ev ve araba fiyatları yükselecek mi? Faizin etkisi ne olacak?
Haberler / Ekonomi
8 Eylül 2024 Pazar 13:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD Merkez Bankası'nın(Fed) eylül ayı toplantısında faiz indirimine başlaması bekleniyor. Türkiye'de ise TCMB tarafından faiz indirimine başlanması için yıl sonu veya 2025 yılının başı işaret ediliyor.

Enflasyon, kur ve fiyatları etkileyebilecek olan faiz kararının ardından ev ve araba fiyatlarının geleceği son nokta merak ediliyor.

CNBC-e’den Emre Eser’in haberine göre, uzmanlara göre ucuz kredilerin etkisine bağlı olarak ev ve otomobil fiyatları değerinden fazla artış gösterirken, piyasada anlık bir durgunluğun hakim olduğu belirtildi.

"PİYASADA BÜYÜK DEĞİŞİKLİK OLMAZ"

İktisatçı Mahfi Eğilmez ise TCMB'nin faizlerle ilgili hamlelerini öngörmenin zor olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bizim faizler döviz faizi gibi işlem görüyor artık o nedenle onu yavaş yavaş kontrol etmek için faizi indirmeli. Eğer bu şekilde yavaş indirirse, yani yavaştan kastım ikişer puan her seferinde iki puan gibi böyle bir durumda çok büyük bir değişiklik olmaz piyasada. Tabi öteden beri söylediğimiz bir şey var. Faiz tek başına hiçbir zaman piyasayı düzenlemekte yeterli bir araç değil. Yanında mutlaka Türkiye’nin eksik olduğu yapısal reformların yapılması lazım. Türkiye riskli bir ülke bu risklerin düşürülmez lazım ki buradan sonuç alınsın."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime