Turktime

Ermenistan, Rusya'yı kızdıracak

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'dan Rusya lideri Vladimir Putin'i kızdıracak açıklamalar geldi. Paşinyan, Rusya’nın Ermenistan’a silah sevkiyatını kasıtlı olarak geciktirdiğini öne sürdü.
ABONE OL
Abone Ol
Ermenistan, Rusya'yı kızdıracak
Haberler / Dünya
26 Kasım 2023 Pazar 21:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 2023 yıl sonu değerlendirmesi yaparak canlı yayında vatandaşların sorularını cevapladı.

Rusya’nın Ermenistan’a yapacağı silah sevkiyatını kasıtlı olarak geciktirdiğini belirten Paşinyan, ''Rusya’dan silah ve teçhizat teslimatının geciktirilmesine gelince, bu tür sorunlar var. Bu sorunun çözümü için hangi mekanizmaların kullanılabileceğine dair tartışmaların devam ettiğini bildirmeliyim. Örneğin, seçeneklerden biri Ermenistan’ın Rusya’ya olan borcunun (silahlar için) ödenen miktar kadar azaltılması olabilir'' ifadelerini kullandı.

Bu konuda detaylı bir çalışma yaptıklarını vurgulayan Paşinyan, tartışmaların somut eylemlere yol açacağını ve bekledikleri sonuca ulaşacaklarını söyledi.

ESİR TAKASI AÇIKLAMASI

Ayrıca Paşinyan, Azerbaycan’ın elindeki Ermeni esirlerin durumuna değinerek, "Esirler sorunu dikkatimizin merkezinde yer almaktadır. Tamamen insani olan bu konunun siyasi amaçlar için kullanılmasından üzüntü duyduğumu ifade etmeliyim" dedi.

Bu konuda esnek davranacaklarını ve esirlerin geri dönmesi için Azerbaycan ile birlikte çalışmaya hazır olduklarını belirten Paşinyan, ''Müzakereler bu yollardan biridir. Ayrıca, Ermenistan’da hüküm giymiş Azerbaycanlıları bizim esirlerimizle takas etmeye hazır olduğumuzu ifade ettik ve bu konuya insani bir nitelik kazandırdık'' ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime