Turktime

Erdoğan ile görüşen TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay'dan asgari ücret açıklaması: Tarih belli oldu!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ara zammı görüşmek için dün ikinci kez toplandı. Akşam saatlerinde de Erdoğan tarafından kabul edilen Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, “En kötü çarşamba günü belli bir yere varırız” dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Erdoğan ile görüşen TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay'dan asgari ücret açıklaması: Tarih belli oldu!
Haberler / Ekonomi
20 Haziran 2023 Salı 07:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrette ara zammı görüşmek için dün ikinci kez toplandı.

Ancak yaklaşık 2.5 saat süren toplantıda rakam ortaya çıkmadı.

ATALAY, ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammıyla ilgili görüşmeler sürerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ı kabul etti.

AK Parti Genel Merkezi’ndeki kabul sonrası açıklama yapan Atalay, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 1,5 saat görüştüklerini ve asgari ücret görüşmeleri konusunda hangi aşamada olduklarını aktardığını söyledi.

“EN KÖTÜ ÇARŞAMBA BİR YERE VARIRIZ”

Atalay, “Sabah Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ile bir ortak toplantı olacak. Perşembe gününü bulmadan bir neticeye varacağımızı umut ediyorum. Taleplerimizi, geldiğimiz noktayı Sayın Cumhurbaşkanı’mıza ilettim. Belli bir noktaya geldik” ifadelerini kullandı.

Görüşmede bir rakam telaffuz edilip edilmediği sorusuna Atalay, “Onları söylemenin bir anlamı yok. Ben konuştuktan sonra bir daha ne işçi ne Türk-İş konuşur. Kendimi de sizi de sıkıntıya sokacak, mahcup edecek bir şey söylemeyeyim. Arzu ettiğimize yakın bir rakam olur diye umut ediyorum. Yarın ya da en kötü çarşamba günü belli bir yere varırız” yanıtını verdi.

Asgari ücretin kim tarafından açıklanacağı sorusunu da Atalay, “Bakan Bey ile açıklama yapacağız” şeklinde yanıtladı.

BUGÜN YENİDEN BİR ARAYA GELECEKLER

Atalay’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilmesinin ardından,  gece geç saatlerde de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ile üçlü bir görüşme yaptı.

Bu görüşmenin ardından Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun işçi ve işveren heyetleri arasında da görüşme oldu. Bakan ve Konfederasyon Başkanları bugün yeniden bir araya gelecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime