Turktime

Erdoğan: Gazzeliler zulme boyun eğmemiştir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas ile İsrail arasındaki ateşkes için, "İnsanlık İttifakı olarak ateşkese uyulması ve Gazze'de yaraların sarılması için daha fazla çalışmamız lazım. İsrail'in mutabakata rağmen saldırılarını sürdürmesi endişe verici" dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Erdoğan: Gazzeliler zulme boyun eğmemiştir
Haberler / Siyaset
16 Ocak 2025 Perşembe 19:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Moğolistan Cumhurbaşkanı Khurelsukh Ukhnaa ile basın toplantısı düzenledi.

"MOĞOLİSTAN İLE TİCARETTE 100 MİLYAR DOLARI GEÇTİK"

"21 yıl aradan sonra gerçekleşen ziyaret için teşekkür ediyorum. Ben de önümüzdeki dönemde Moğolistan'a bir iade-i ziyarette bulunmayı düşünüyorum. Münasebetlerimizi kapsamlı ortaklık seviyesine çıkardık. İlişkilerimizi daha da ileriye taşıma konusunda kararlar aldık. Eğitim, çevre, gençlik ve spor, enerji gibi muhtelif alanlarda belgeler imzalandı. Bu belgeler ilişkilerimizi ileri noktalara taşıyacaktır. İnşaat, altyapı, ulaştırma, madencilik, tarım ve diğer sektörlere odaklanmaya hedefliyoruz. Ticaret noktasında 100 milyar dolar rakamını geçtik. Bugünkü görüşmelerimizde ticaretimizi artırıcı tedbirler üzerinde durduk. Türkiye ve Moğolistan'ın stratejik ortaklığı hayırlı olsun.

Filistin, Ukrayna gibi bölgesel ve küresel görüşmeleri de ele aldık. Savunma sanayi ürünlerimizi başta TUSAŞ olmak üzere incelediler, yarın da BAYKAR'ı ziyaret edecekler."

"GAZZELİLER ZALİME BOYUN EĞMEMİŞTİR"

"Dün akşam Hamas ile İsrail arasındaki ateşkese de değinmek istiyorum. Mutabakatın 467 gündür İsrail zulmüne direnen tüm Filistinli kardeşlerimizi için hayırlı olmasını diliyorum. Arabulucu ülkelere teşekkür ediyorum. 50 binden fazla şehit vermelerine rağmen Gazzeliler zalime boyun eğmemiştir. Bu sarsılmaz imanın ve kahramanca mücadelenin eseridir. İnsanlık İttifakı olarak ateşkese uyulması ve Gazze'de yaraların sarılması için daha fazla çalışmamız lazım. Gazze öyle Suriye'de öyle."

DÜNYAYA GAZZE ÇAĞRISI

"İsrail'in mutabakata rağmen saldırılarını bugün de sürdürmesi endişelerimizi artırmaktadır. Uluslararası toplum Gazze halkına karşı bu hukuki sorumluluğu yerine getirmelidir. Kalıcı barış ve istikrarın Filistinlilere uygulanan adaletsizliğin sona ermesiyle mümkündür. "

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Turktime