Turktime

Erdoğan 2023 hedefini açıkladı: İhracat hedefimiz 6 milyar Dolar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı için video konferans yayınladı. Erdoğan, "2023 yılında hedefimiz 6 milyar dolardır inşallah yılsonu ihracat hedefimizi tutturacağımıza hatta bu rakamın da üstüne çıkacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.
ABONE OL
Abone Ol
Erdoğan 2023 hedefini açıkladı: İhracat hedefimiz 6 milyar Dolar!
Haberler / Ekonomi
25 Temmuz 2023 Salı 12:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

16. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF'23) bugün katılımcılara açıldı. 25-28 Temmuz 2023 tarihleri arasında düzenlenen fuar için bir video konferans yayınlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılımcılara ve halka seslendi.

"TÜRK SAVUNMA SANAYİ BAŞARI HİKAYESİ YAZIYOR"

Savunma sanayine yönelik dikkat çeken mesajlar veren Erdoğan, "Uluslararası Savunma Sanayi fuarımızın 16’ncısının ülkemiz firmalarımız ve dostlarımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde gerçekleştirilen fuarımızda emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlarımızı tebrik ediyorum. Dünyanın farklı ülkelerinden fuara katılmak üzere İstanbul’a teşrif eden misafirlerimize devlet ve hükümet yetkililerine bakanlara askeri erkana hoş geldiniz diyorum. 1993 yılından beri düzenlenen İDEF kendini ispatlamış bir organizasyon olarak savunma sanayinde dünya ölçeğinde bir marka haline gelmiştir. Her yıl milyonlarca dolarlık anlaşmaların imzalandığı yeni ortaklıkların tesis edildiği Savunma sanayi ürünlerinin görücüye çıktığı fuarımızın bu sene başarı grafiğini daha da yükselteceğine inanıyorum. Türkiye olarak karşılaştığımız pek çok engele gizli açık ambargoya rağmen savunma sanayimizi geliştirmeye büyük önem veriyoruz. Yıllardır kararlılıkla yürüttüğümüz milli teknoloji hamlemizin meyvelerini hamdolsun farklı alanlarda toplamaya başladık. Türk savunma sanayi sektörü son yıllarda tüm dünyanın hayranlıkla takip ettiği bir başarı hikayesi yazmaktadır.

"SAVUNMA SANAYİNDE 2023 HEDEFİMİZ 6 MİLYAR DOLAR"

Konuşmaların devamında Erdoğan, "Geçen yıl 4 milyar 4 yüz milyon dolar Ihracat rakamına ulaştık. Bu yılın ilk altı ayında 2 milyar 378 milyon dolarlık rekor ihracat seviyesini yakaladık. 2023 yılında hedefimiz 6 milyar dolardır inşallah yılsonu ihracat hedefimizi tutturacağımıza hatta bu rakamın da üstüne çıkacağımıza inanıyorum. Geçen hafta yaptığımız körfez ülkeleri ziyaretinde savunma sanayi ürünlerinde tarihimizin en yüksek tutarlı ihracat sözleşmelerine imza attık. İDEF 2023’te bu anlaşmalara yenilerinin ekleneceği kanaatindeyiz. Hep söylediğimiz gibi biz sadece ürün satmanın peşinde değiliz uzun vadeli ortaklıklar kurmayı ortak projeler geliştirmeyi hedefliyoruz. Savunma sanayi alanındaki bilgi, birikim ve tecrübelerimizi dostlarımızın istifadesine sunmaktan memnuniyet duyuyoruz. Kara deniz havacılık ve uzay lojistik destek güvenlik alanlarında geliştirdikleri son ürünleri fuarda sergileyecek firmalarımızın her birine başarılar diliyorum. Uluslararası Savunma Sanayi fuarımızın verimli geçmesini temenni ediyor tüm katılımcılara tüm misafirlerimize şükranlarımı sunuyorum. Kalın sağlıcakla" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime