Turktime

Enes Ünal şansını kaybetti! Stefan Kuntz dumur oldu...

A Milli Takımımızın golcüsü Enes Ünal, Ermenistan ve Hırvatistan maçlarına ilk 11'de yer alarak Stefan Kuntz'un A planında yer almıştı. Ancak bu maçlarda beklentilerin altında kalan Enes Ünal için teknik direktör Stefan Kuntz kararını verdi.
ABONE OL
Abone Ol
Enes Ünal şansını kaybetti! Stefan Kuntz dumur oldu...
Haberler / Spor
29 Mart 2023 Çarşamba 12:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

A Milli Takım'da Enes Ünal şaşkınlığı yaşanıyor... EURO 2024 Elemeleri kapsamında Ermenistan ve Hırvatistan ile karşı karşıya gelen Milliler, ilk maçı zor da olsa kazanırken, dün gece Hırvatistan'a 2-0 mağlup olmaktan kurtulamadı. Bu karşılaşmalarda takımın en ucunda görev alan Enes Ünal, beklentilerin aksine silik bir görüntü sergiledi. Teknik direktör Stefan Kuntz da büyük bir hayal kırıklığına uğrarken, genç oyuncu için kararını verdi.

ENES ÜNAL ŞANSINI KAYBETTİ

İspanya La Liga ekibi Getafe'de forma giyen ve son 2 sezonda 30 gol 6 asist gibi inanılmaz bir performans ortaya koyan Enes Ünal, Milli Takım'a da büyük umutlarla gelmişti. Stefan Kuntz tarafından iki maçta da ilk 11'de görev verilen 25 yaşındaki golcü oyuncu, beklentileri boşa çıkarttı. Ermenistan maçında Kerem Aktürkoğlu'na yaptığı asist dışında sahada varlık gösteremeyen Enes, mücadeleyi 2 şut ve sıfır isabetle tamamladı. 85 dakika sahada kalan yetenekli oyuncu, taraftarların eleştirilerine maruz kalmıştı. Stefan Kuntz, Milli oyuncuyu dün gece Hırvatistan karşısında da yine ilk 11'de sahaya sürdü.

İKİNCİ YARIYA ÇIKMADI!

Hırvatistan maçına tek forvetle çıkması beklenen Milli Takım'da kamuoyunun yedek başlamasını beklediği Enes Ünal ilk 11'de sahaya çıktı. İlk yarıda Kuntz'un ön alanda pres taktiğine iyi bir uyum sağlayan başarılı futbolcu, rakibin oyun kurmasını engelleme görevini başarıyla yerine getirdi. Her ne kadar bu planı başarılı şekilde sergilese de, asıl görevi olan hücum konusunda yine kısır bir ilk 45 dakika geçirdi. Yorumcuların ikinci yarıya başlamaması gerektiğini söylediği Enes Ünal, Stefan Kuntz tarafından ikinci yarıda da sahada tutuldu. Ancak Enes, mücadelenin ikinci yarısında sahada adeta yok oldu. Skor olarak geriye düşmemiz sebebiyle A planından vazgeçip sürekli olarak atak oynayan A Milli Takımımız, hücumda adeta bir kişi eksik mücadele etti. İkinci yarıda oyunda kaldığı süre boyunca rakip yarı sahada sadece 7 kez topla buluşan Enes, takım arkadaşlarına pozisyon da yaratamadı. Rakip ceza sahası içinde 2 kez topla buluşan yetenekli oyuncu, isabetli isabetsiz şut atamadığı karşılaşmada 81. dakikada oyundan çıktı. 2 maçta toplam 2 şut çeken, onda da kaleyi bulamayan Enes Ünal, La Liga'daki performansını mumla arattı.

11'DEKİ ŞANSINI KÖTÜ KULLANDI

Stefan Kuntz'un beklentilerini boşa çıkaran ve kulüp takımındaki performansını Milli Takım'da gösteremeyen Enes Ünal'ın, geçer not alamaması sebebiyle A planındaki yerini kaybettiği öğrenildi. Alman teknik adam Stefan Kuntz'un, Haziran ayındaki Letonya ve Galler maçlarında Enes'i ilk 11'e almaktan vazgeçtiği belirtilirken, Cenk Tosun'un as kadrodaki yerini geri alacağı konuşuluyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime