Turktime

En pahalı elektriği onlar tüketiyor!

Ekonomik krizle en fazla mücadele eden esnaf ve KOBİ’ler, kilovatsaat başına ödedikleri 1.05 TL ile de en pahalı elektrik tüketen abone grubu oldu.
ABONE OL
Abone Ol
En pahalı elektriği onlar tüketiyor!
Haberler / Ekonomi
6 Nisan 2021 Salı 08:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Açıklanan son elektrik tarifelerine göre, kilovatsaat başına en fazla ücreti esnaf ödüyor.

TÜİK ve EPDK'nın hesaplamalarına göre ticarethanelerin ödediği kilovatsaat ücreti 1.05 TL olurken, meskenlerde bu rakam 0.79 TL, sanayide ise 0.88 TL oldu.

Böylece ekonomik krizle mücadele eden esnaf ve KOBİ'ler, en pahalı elektrik tüketen abone grubu oldu. Vatandaşlar görece en ucuz elektriği kullanıyor gibi olsa da, verilere bakıldığında sanayicinin kullandığı elektriğin daha ucuz olduğu görülüyor.

EN YÜKSEK TÜKETİM

Sözcü'den Taylan Büyükşahin'in haberine göre, sayaç sayılarına göre, Türkiye'de mesken abonelerinin sayısı 37.8 milyon olurken, onu 7.1 milyon adetle ticarethaneler takip ediyor. Sanayi abonelerinin sayısı 80 bin olurken, 686 bin tarımsal sulama ve 336 bin aydınlatma abonesi bulunuyor. Sanayiciler en az abone grubu olmalarına karşın, Türkiye'de tüketilen elektriğin yüzde 40'ını sanayi tesisleri kullanıyor. Esnaf ve KOBİ'lerin içinde yer aldığı ticarethaneler sanayi ile aynı oranda elektrik tüketirken, geri kalan tüketimin mesken ve diğer abone grupları tarafından gerçekleştirildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime