Turktime

En güçlü pasaportlar belli oldu! Sıralama değişti

Dünyanın en güçlü pasaportlarında sıralama değişim gösterdi. Birinci sıraya, Singapur'dan liderliği kapan İspanya oturdu. Türkiye ise daha önce olduğu gibi yine 94. sırada yerini aldı.
ABONE OL
Abone Ol
En güçlü pasaportlar belli oldu! Sıralama değişti
Haberler / Güncel
20 Aralık 2023 Çarşamba 11:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dünyada vize bilgileriyle ilgili haberler veren “VisaGuide World” adlı internet sitesinde çıkan yeni bir endekse göre,

En güçlü pasaportlar ele alındığında İspanya artık dünyanın en güçlü pasaportu unvanına sahip oldu. İspanya, sıralamada önemli bir değişikliğe giderek, Singapur'un önüne geçip ilk sıraya yerleşti.

TÜRKİYE KAÇINCI SIRADA?

Euronews'te yer alan habere göre; 200 ülkenin yer aldığı listede Türkiye daha önce olduğu gibi yine 94. sırada yer aldı. Geçtiğimiz ekim ayında yayınlanan Henley Pasaport Endeksi ise Singapur’u ilk sırada göstermişti.

VisaGuide World'ün sıralamasına göre Asya’nın önde gelen zengin ülkelerinden Japonya pasaportu en güçlü ülkeler arasında 15. sırada yer alırken, ilk 20'ye giren Avrupa dışındaki tek ülke oldu.

Son endekse göre Almanya 3. yer alırken bu ülkeyi, İtalya, Fransa, Hollanda, Finlandiya, İsveç, Norveç, Danimarka, Çekya, Portekiz, Macaristan, Lüksemburg izledi. Avusturya 16. sırada yer alırken, İsviçre, Belçika, İrlanda ve Polonya ilk 20 içinde yer buldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime