Turktime

En düşük emekli maaşı için konuşulan rakam

Temmuz ayı yaklaşırken ülkemizdeki milyonlarca emeklinin gözü, kulağı yapılacak zama çevrildi. 10 bin TL maaş alan emekliler, maaşlarna ne kadar zam geleceğini merak ediyor. İşte konuşulan rakamlar...
ABONE OL
Abone Ol
En düşük emekli maaşı için konuşulan rakam
Haberler / Ekonomi
30 Mayıs 2024 Perşembe 09:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bu sene ülkemizde "emekliler yılı" olarak ilan edilirken emekliler de 10 bin TL olan en düşük aylıklarına gelecek zammı merak ediyor. 

Uzmanlar birçok detayı hesapladığında ortaya çıkan rakam doğrultusunda, emekli maaşının en az 12 bin 500 TL'ye yükselmesi planlanıyor. 

Gerçek Gündem'in haberine göre, emekli maaşlarında kök aylığı 10 bin liranın altında kalanlar için bir artış söz konusu olacak. Kök aylığı 10 bin liranın altında kalan 3 milyondan fazla emekli olduğu belirtilirken, yılın ilk 6 aylık dönemindeki enflasyon farkı olan yüzde 25'lik zam eklense dahi 10 bin TL altındaki maaşlar, 12 bin 500 TL'ye çıkmayacak.

Hükümet, bütün emekliler için maaşlara eklenecek olan yüzde 25’lik artışı en düşük emekli maaşına da verecek. Yani 10 bin TL alan 3 milyon 601 bin 551 emekli vatandaşın maaşı temmuz ayı itibariyle 12.500 TL olacak. Yeni emekli olan kişiler de aynı maaşı alacak.

Bu konuyla alakalı olarak yapılacak kanun teklifi 3 Temmuz’da enflasyon oranlarının açıklamasının ardından TBMM’de görüşülecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime