Turktime

Dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında ilk 500’de Türkiye’den üniversite seçilemedi!

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde bulunan URAP araştırma laboratuvarı bu yılki sıralamayı yayınladı. Bu yıl dünyanın en iyi 3 bin üniversitesi arasında ilk 500'e Türkiye'den hiçbir üniversitenin giremediğini duyurdu
ABONE OL
Abone Ol
Dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında ilk 500’de Türkiye’den üniversite seçilemedi!
Haberler / Güncel
22 Aralık 2023 Cuma 14:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında ilk 500’de Türkiye’den üniversite yok. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde bulunan URAP (akademik performansa göre üniversite sıralaması) araştırma laboratuvarı bu yılki sıralamayı yayınladı.

Türkiye’deki üniversitelerin performanslarını dünyanın önde gelen üniversiteleriyle karşılaşmatırmaya yardımcı olmayı hedefleyen araştırma laboratuvarı, bu yıl dünyanın en iyi 3 bin üniversitesi arasında ilk 500’e Türkiye’den hiçbir üniversitenin giremediğini duyurdu.

Türkiye’den 119 üniversitenin yer aldığı listede, Hacettepe Üniversitesi 554’üncü sırayla en iyi derece yapan okul oldu. Üniversitelerin akademik performansı, akademisyenlerin yayın sayısı, atıf sayısı, uluslararası işbirliği gibi kriterlerle belirlenen listede, İstanbul Teknik Üniversitesi 783’üncü, İstanbul Üniversitesi 799’uncu, Ankara Üniversitesi 800’üncü, ODTÜ ise 868’inci sırada yer aldı. ODTÜ'den sonra ise sırayla Koç Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Gazi Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Yakın Doğu Üniversitesi geldi.

URAP araştırma laboratuvarı sonuçla ilgili, “Ilk binde sadece 9 üniversitemiz yer almaktadır. Bu durum, etki değeri yüksek dergilerdeki yayın sayılarımızın yeterince artırılamadığını göstermektedir” ifadelerine yer verdi.

İLK SIRADA HARVARD VAR
URAP listesine göre ABD'deki Harvard Üniversite birinci sırada yer alırken, Harvard’ı Kanada'daki Toronto Üniversitesi ve İngiltere'deki University College London (UCL) takip etti.Araştırmanın sonuçlarının duyurulduğu metinde, “URAP laboratuvarının Türkiye ve dünya üniversite sıralamalarının temel amacı, üniversitelerimizin ülke içindeki ve dünyadaki yerlerini gösterek, geliştirmeleri gereken alanları belirlemelerine yardımcı olmaktır” denildi.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime