Turktime

Dünyanın en büyük ekonomileri açıklandı

IMF'nin 2023 yılı verilerine göre, Japonya üçüncü sıradaki yerini Almanya'ya kaptırdı. Türkiye ise G20'deki yerini korumaya devam ediyor. Türkiye, 1 trilyon dolar barajını aşan ender ülkeler arasına girdi.
ABONE OL
Abone Ol
Dünyanın en büyük ekonomileri açıklandı
Haberler / Ekonomi
15 Şubat 2024 Perşembe 18:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Uluslararası Para Fonu IMF, dünyanın en büyük ekonomilerini her yıl olduğu gibi bu yıl da listeledi. Listenin en dikkat çekici gelişmelerinden biri, Japonya'nın üçüncü sıradaki yerini Almanya'ya kaybetmesi oldu.

Türkiye, yıllık 1.3 trilyon dolarlık gayrisafi milli hasıla ve kişi başına düşen gayrisafi milli hasıla açısından 13,380 dolar ile listenin 17. sırasında yer aldı. IMF'nin raporuna göre Türkiye ekonomisinin bu yıl %3,1'lik bir büyüme göstermesi bekleniyor. 2022 yılında 905 milyar dolardan biraz daha büyük bir hacme sahip olan Türkiye ekonomisi, böylece 1 trilyon dolar barajını aşan ülkeler arasına katıldı. Bu başarıyla Türkiye ekonomisi, 2009'dan bu yana devam eden büyüme trendini sürdürmüş oldu.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime