Turktime

Dünya şokta! Yeni salgın paniği

Sosyal medyada hızla yayılan 'Çin'de yeni virüs' iddiasının arkasında ülkenin uyguladığı sıkı 'sıfır-kovid' politikası çıktı. Çin, iki Omicron vakasının görüldüğü 5.5 milyon nüfuslu Anynag şehrini karantinaya aldığını duyurdu. Ülke daha önce de 13 milyon nüfuslu Xian kentini karantinaya almıştı.
ABONE OL
Abone Ol
Dünya şokta! Yeni salgın paniği
Haberler / Sağlık
11 Ocak 2022 Salı 13:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sosyal medyada hızla yayılan yeni bir iddia paniğe neden oldu. ABD'li muhabir Ben Harnwell'a dayandırılan haberlerde, Çin'de yeni bir virüs bulunduğu, hastalığa yakalananların kulak göz ve burunlarından kan geldiği ve kentin tamamen karantinaya alındığı iddiaları yer alıyordu.

HABER ÇARPTIRILDI

Ben Harnwell'ın duyurduğu Haber aslında, Çin'in Xian kentindeki görülen hemorajik ateş vakalarının erken evre Kovid-19 semptomlarına benzerlik gösterdiği bilgisiydi. Ancak haber sosyal medyada  çarpıtılınca büyük bir korku dalgasına neden oldu.

KARANTİNANIN SEBEBİ YENİ VİRÜS DEĞİL SIFIR-KOVİD POLİTİKASI

Korona virüs salgınının başladığı Çin, vaka sayılarındaki artışın önüne geçmek sıkı önlemler uygulamaya devam ediyor. Sıfır-Kovid politikası uygulanan ülke küçük vaka grupları için bile büyük karantinalar uyguluyor. En son gelen karantina haberi de  Anyang kentinde 2 Omicron vakasının doğrulanmasının ardından geldi.

5.5 MİLYON NÜFUSLU ŞEHİRDE KARANTİNA

Çin hükümeti, dün akşam saatlerinde şehir sakinlerine evlerinden çıkmamaları uyarısında bulunarak şehrin karantinaya alındığını duyurdu. 5,5 milyon nüfusa sahip olan Anyang’da yetkililer, şehri toplu test yapılmasının kolay olması nedeniyle karantinaya aldıklarını belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime