Turktime

Doğu Akdeniz Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi projesi başlatıldı

Doğu Akdeniz'de ülke çıkarlarını koruma amacı taşıyan Doğu Akdeniz Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi (GHTS) Projesi'nin imza töreni gerçekleşti.
ABONE OL
Abone Ol
Doğu Akdeniz Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi projesi başlatıldı
Haberler / Güncel
23 Ocak 2024 Salı 18:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ankara'da bir otelde düzenlenen imza töreninde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, söz konusu projenin sözleşmesini imzaladı. Proje kapsamında geliştirilecek milli yazılımın kullanılmasıyla birlikte, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki etkinliğinin artırılması ve bölgedeki gemi hareketlerinin izlenmesi hedefleniyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, denizcilik alanında Türkiye'nin elde ettiği başarıları vurgulayarak, Türk bayraklı gemilerin dünya genelinde prestijli bir konumda olduğunu belirtti. Ayrıca, elleçleme miktarının 2023 yılında 521 milyon tona yükseldiğini açıkladı.

Bakan Uraloğlu, deniz turizmi ve taşımacılığı faaliyetlerinde de önemli gelişmeler kaydedildiğini ifade ederek, Türkiye'nin yeni yat limanları ve artan bağlama kapasitesi ile yat turizminde önemli bir cazibe merkezi haline geldiğini söyledi. Özellikle kruvaziyer turizminde yaşanan artışları paylaşan Bakan, bu alandaki desteklerin devam edeceğini vurguladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime