Turktime

Diyarbakır Barosu'nun yeni başkanı belli oldu

Diyarbakır Barosu'nun 49. Genel Kurulu sonucunda, Abdulkadir Güleç bin 55 oy alarak yeni başkan seçildi.
ABONE OL
Abone Ol
Diyarbakır Barosu'nun yeni başkanı belli oldu
Haberler / Güncel
15 Ekim 2024 Salı 05:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Diyarbakır Barosu'nun 49. Genel Kurulu sonucunda, Abdulkadir Güleç bin 55 oy alarak yeni başkan seçildi. Seçim sonrası düzenlenen konuşmada Güleç, Diyarbakır Barosu'nun birlik içinde olduğunu ve herkesin kazandığını ifade etti, baronun tarihi misyonuna ve avukatların karşılaştığı sorunlara dikkat çekti.

Güleç konuşmasında, "Diyarbakır Barosu'nda kaybeden yoktur. Hepimiz birlikte kazandık ve birlikte mücadele edeceğiz. Baro olarak, kadın katliamlarına ve insan hakları ihlallerine karşı duruşumuzu sürdüreceğiz. Diyarbakır Barosu olarak kadın barosudur dememizin nedeni budur" dedi. Ayrıca, baronun 97 yıllık köklü tarihinden bahsederek, 1980 darbesinde ve diğer tarihi olaylarda baronun direnişçi yönünü vurguladı.

Güleç, geçmişte yaşanan faili meçhul cinayetler ve Tahir Elçi'nin trajik ölümü gibi olaylarda baronun adalet arayışının vurgulayarak, "90'larda yaşanan on binlerce faili meçhul cinayet ve yakın tarihte katledilen baro başkanımız Tahir Elçi olaylarında, mahkemelerin cezasızlık örneği sergilemesine asla izin vermeyeceğiz. Bu tür adaletsizliklere karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime