Turktime

Depremzedelerin 'Adalet Nöbeti'ne müdahale: Pankart değil, oğlumun fotoğrafı

6 Şubat depremlerinde Hatay'ın Antakya ilçesinde Fuat Koku Sitesi'nde hayatını kaybeden vatandaşların aileleri Ankara'da 'Adalet Nöbeti'ndeydi. Ailelerin nöbetine polis müdahale etti.
ABONE OL
Abone Ol
Depremzedelerin 'Adalet Nöbeti'ne müdahale: Pankart değil, oğlumun fotoğrafı
Haberler / Güncel
25 Mayıs 2024 Cumartesi 20:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Antakya Fuat Koku Sitesi'nde ailelerini kaybeden vatandaşlar Ankara Kızılay'da bulunan Konur Sokak'taki İnsan Hakları Anıtı'nın önünde "Adalet Nöbeti" tutmak istedi.

Aynı sitede annesini, kız kardeşini, ağabeyi ve yeğenini kaybeden Döne Kaya ve beraberindeki depremzedelerin "Adalet Nöbeti"ne polis müdahale etti.

Depremde aynı sitede 9 yaşındaki oğlunu kaybeden Zeliha Ağırbaş, "Hiç kimse gelmedi kurtarmaya. Ben annesi olarak hukuk mücadelesi veriyorum sokaklarda. Bu mudur Türkiye devletinin adaleti, bu mudur? Ben neden sokaklarda hukuk mücadelesi veriyorum, biri bana açıklasın. Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşı değil miyiz?" sözleriyle tepki gösterdi.

65 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

6 Şubat'ta medyana gelen depremde Antakya Fuat Koku Sitesi'nde 65 kişi hayatını kaybetti. Sitede yaşayan annesini, kız kardeşini, abisini ve yeğenini kaybeden Döne Kaya, adil yargılama talebiyle "Adalet Nöbeti"ne başlamıştı. Eylemlerin dördüncü haftasına girildi.

"OĞLUMU KAYBETTİM, NE PANKARTI?"

Aynı sitede 9 yaşındaki oğlunu kaybeden Zeliha Ağırbaş polislerin pankart taşıdığını söylemesi üzerine fotoğrafı göstererek, "Oğlumu kaybettim ben, ne pankartı? Sesim duyulsun istiyorum" sözleriyle tepki gösterdi.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime