Turktime

Darbecilere destek cezasız kalmayacak

15 Temmuz darbe girişiminde rol alan, İstanbul'daki darbecilere yeni bir iddianame hazırlandı. Darbeye katılan 128 eski asker hakkında "anayasal düzeni bozmak" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.
ABONE OL
Abone Ol
Darbecilere destek cezasız kalmayacak
Haberler / Güncel
10 Nisan 2021 Cumartesi 10:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TRT'den Hamza Çifçi'nin haberine göre: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, kullanılan mühimmatları hazırlayan ve darbecilere dağıtanlara yönelik soruşturmayı tamamlandı. İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamenin ayrıntılarına ulaşıldı.

KIŞLAYA KOŞTULAR

İddianameye göre sanıklar, 15 Temmuz darbe girişimi başladıktan sonra kışlaya gelerek, darbecilere silah ve mühimmat desteği verdi.

İddianamede 94’ü tutuklu 128 kişi hakkında deliller mahkemeye sunuldu. Aralarında subay, astsubay ve uzman erbaşların da bulunduğu şüphelilerin, anayasal düzeni bozma suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanması talep edildi.

DESTEĞE GELDİLER

İddianamede zanlıların darbe girişimi gecesindeki faaliyetlerine yer verildi. Şüpheliler, darbe girişimini öğrenmelerine rağmen kışlaya giderek hazırlık yaptı. Kışlaya girişleri ise 23.30 itibariyle başladı.

Yani yaşananların bir darbe girişiminin olduğunun anlaşıldığı ve halkın darbecilere karşı gelmeye başladığı saatlerdi.

Hatta şüphelilerden Uzman Çavuş Doğan Can Demir, Binali Yıldırım’ın konuşmasını televizyondan izledikten sonra kışlaya gitti.

Kışlaya gelen sanık uzman çavuş ve astsubayların darbecilere tek dağıttıkları silah ve mühimmat olmadı.

ADALETTEN KAÇAMADILAR

Mevziler için kum torbaları hazırladılar. Tanklara mermiler yüklediler. Uçaksavar mermileri ve fırtına obüslerini de hazır ettiler.

Sokağa çıkan darbeciler yakalandı ve yargılanarak hak ettikleri cezaları aldı. Kışladan çıkamayan fakat darbeye katılan bu kişiler de adaletten kaçamadı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime