Turktime

Danimarka'dan Gazze'deki sivillere ilave yardım kararı

Danimarka'nın, İsrail ordusunun aralıksız saldırılarına maruz kalan Gazze'deki Filistinli siviller için 10,6 milyon dolar ilave insani yardım yapacağı açıklandı.
ABONE OL
Abone Ol
Danimarka'dan Gazze'deki sivillere ilave yardım kararı
Haberler / Dünya
9 Kasım 2023 Perşembe 19:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Danimarka Kalkınma İşbirliği ve Küresel İklim Politikası Bakanı Dan Jorgensen, yaptığı açıklamada, Gazze'deki insani durumun katastrofik boyutlara ulaştığını ve her geçen gün daha da kötüleşmekte olduğunu ifade etti.

Jorgensen, hükümetin, insani yardım çabalarını daha önce açıkladığı miktara ilave olarak 75 milyon kronla (10,6 milyon dolar) destekleyeceğini belirtti.

Danimarka'nın saldırılardan ağır etkilenen pek çok çocuğa yardıma odaklandığını kaydeden Jorgensen, sivillerin insani yardım, temiz suya erişim, tıbbi tedavi konularında hala acil yardıma ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Bu arada, Danimarka Dışişleri Bakanlığının X sosyal medya platformundaki hesabından yapılan açıklamada, söz konusu miktarın, Gazze'deki sivillerin su, gıda ve barınma gibi acil ihtiyaçları için kullanılacağı belirtildi.

Diğer yandan, Bakan Jorgensen Paris'te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un çağrısıyla düzenlenen "Gazzeli Siviller için Uluslararası İnsani Konferans"ta yaptığı konuşmada, Gazze’de insani yardım koridoru açılması ve saldırılara ara verilmesi çağrısında bulundu.

Jorgensen, Avrupa Birliği'nin (AB) Gazze Şeridi'ne hızlı, güvenli ve engelsiz insani erişim çağrısına Danimarka'nın desteğini açıkladı.

Danimarka Kalkınma İşbirliği ve Küresel İklim Politikası Bakanı Dan Jorgensen, 17 Ekim'de yaptığı açıklamada, "Özellikle Gazze'deki insani durum çok kritik." diyerek Gazze ve Batı Şeria'daki siviller için 7,1 milyon dolarlık ek yardım taahhüt etmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime