Turktime

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan'da açıkladı: Hedef 10 milyar dolar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Yunanistan’da resmi temaslarda bulunacak. Erdoğan, Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakelaropulu ile görüşmesinde, "Hedef aramızdaki 5,5 milyar dolarlık ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarmak." dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan'da açıkladı: Hedef 10 milyar dolar
Haberler / Siyaset
7 Aralık 2023 Perşembe 13:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'ndan özel uçak 'TUR' ile saat 09.45'te Yunanistan'ın başkenti Atina'ya gitti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Yunanistan’da resmi temaslarda bulunacak. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in davetiyle Atina’ya giden Erdoğan, Yunan liderle ikili temaslar gerçekleştirecek. Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerle bölgesel ve küresel konular masaya yatırılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atina’da Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ile ikili bir görüşme gerçekleştirdi.

ERDOĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA: HEDE 10 MİLYAR DOLARA ÇIKARMAK

Erdoğan, Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakelaropulu ile görüşmesinde şunları kaydetti:

6 yıl aradan sonra tekrar Atina'da olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. 5. Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantımızın Türkiye ve Yunanistan arasında yeni bir dönemin güçlenerek devamına vesile olacağına inanıyorum. Bugün geniş bir adeta bakanlar heyeti ile buradayız. Bakanlarımız birbirleri ile muhatapları ile gayet anlamlı bilinçli görüşmeler yapacaklar. Hedef aramızdaki 5,5 milyar dolarlık ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarmak. Bu konuda hangi alanlarda ne gibi adımlar atabiliriz bunları görüşeceğiz. Tabi aramızdaki ön hazırlıkları tüm bakan arkadaşlarımız yapmış vaziyetteler.

Bunlarla birlikte imzaları atıp yola çok daha anlamlı, güvenli bir şekilde devam edeceğiz. Bardağın dolu tarafı ile konuşmak öyle zannediyorum ki gelecek için çok daha hayırlı olacaktır. 

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime