Turktime

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin'e sahip çıkmayı sürdüreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan Dünya İslam Bilginleri İstişare Zirvesi'nde konuştu. Erdoğan konuşmasında, "Kimin ne dediğine bakmadan, Filistinli kardeşlerimize bütün imkanlarımızla sahip çıkacağız" dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin'e sahip çıkmayı sürdüreceğiz
Haberler / Siyaset
12 Mayıs 2024 Pazar 19:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Türkiye'ye ve güzel İstanbul'umuza hepiniz hoş geldiniz. Seçkin bir heyetle bu anlamlı toplantıyı tertip eden Diyanet İşleri Başkanlığımızı tebrik ediyorum.

Vereceğiniz katkılar için de sizlere şimdiden şükranlarımı sunuyorum. Biliyorsunuz bugün Anneler Günü. Öncelikle buradaki hanım kardeşlerimizle birlikte tüm annelerin Anneler Gününü tebrik ediyorum.

Dünyanın farklı ülkelerinde anneler mutlu huzurlu bir şekilde sevdikleriyle birlikte bu özel günü kutluyor, ancak Filistinli anneler İsrail'in katlettiği ciğerparelerinin beyaz kefenlerine sarılarak bugünü geçiriyor.

Buradan kaybettikleri evlatlarının acısıyla yürekleri yangın yerine dönmüş Filistinli, Suriyeli Türkistanlı annelere selamlarımızı gönderiyorum.

Başta muhterem annem olmak üzere rahmeti Rahman'a kavuşmuş tüm anneleri hayırla yad ediyor, mekanları inşallah cennet olsun diyor yine bu vesileyle dün Afganistan'ın vilayetinde meydana gelen sellerde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyor, Afgan halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

"İnsanlık tarihinin en vahşi katliamlarından biri yaşanıyor"

Kıymetli kardeşlerim Gazze’de 7 Ekim'den bu yana insanlık tarihinin en vahşi katliamlarından biri yaşanıyor. Kuruluşundan beri sürekli işgal zulüm ve haydutlukla topraklarını büyüten İsrail masum kanı dökmeye devam ediyor.

Bugüne kadar 15.000 çocuk acımasızca katledildi, çoğu kadın ve sivil 35.000 Filistinli kardeşlerimiz şehit edildi. 80 bin kişi yaralandı, yaklaşık 2 milyon insan evinden yurdundan göçe zorlandı 7 Ekim öncesinde zaten bir açık hava hapishanesi olan Gazze son 219 gündür örneğini sadece Hitler Almanya’sında gördüğümüz imha kampına dönüştü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime