Turktime

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elon Musk ile görüştü! Yaptığı teklif dünyada gündem oldu

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerikalı iş insanını Türkiye'ye davet etti. Erdoğan'ın Tesla fabrikası konusundaki çağrısı uluslararası medyada ses getirdi.
ABONE OL
Abone Ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elon Musk ile görüştü! Yaptığı teklif dünyada gündem oldu
Haberler / Siyaset
18 Eylül 2023 Pazartesi 10:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu'na katılmak üzere gittiği New York'ta kritik temaslarda bulundu.

Erdoğan, Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk'ı Türkevi'nde kabul etti.

TEKNOFEST'E DAVET ETTİ

Görüşme sonrası İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, New York’ta Türkevi’nde Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk’ı kabul etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musk’a Türkiye’nin teknoloji alanındaki atılımlarından, Dijital Türkiye Vizyonu ve Ulusal Yapay Zeka Stratejisi’nden bahsetti. 

TOGG’un Türkiye’de yollara çıkmasıyla birlikte Tesla’nın da Türkiye pazarına girdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tesla’nın yedinci fabrikasını Türkiye’de kurması için çağrı yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin uzay programı kapsamında atılan ve atılacak adımlarda SpaceX ile iş birliği imkanlarının doğabileceğini ifade ederek Musk’ı İzmir’de düzenlenecek Teknofest’e davet etti."

ERDOĞAN - ELON MUSK GÖRÜŞMESİ DÜNYA BASININDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Elon Musk arasındaki bu görüşme dünyada da geniş yankı uyandırdı.

İşte görüşmeye dair öne çıkan manşetler:

REUTERS

İngiltere merkezli Reuters, "Erdoğan, Musk'tan Türkiye'de Tesla fabrikası kurmasını istedi" başlıklı haberinde, Musk'ın, birçok Türk tedarikçinin halihazırda Tesla ile çalıştığını ve Türkiye'nin bir sonraki fabrika için en önemli adaylar arasında yer aldığını söylediği belirtildi.

Erdoğan'ın ayrıca, Türkiye'nin yapay zeka ve Starlink internet uydusu konusunda iş birliğine açık olduğunu söylediği aktarıldı.

İzmir, 27 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında Çiğli Havalimanı'nda düzenlenecek TEKNOFEST'e ev sahipliği yapacak.

Söz konusu görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musk'ı teknoloji festivaline katılmaya davet ederken, Amerikalı iş insanının da bundan memnuniyet duyacağını dile getirdiği kaydedildi.

AL JAZEERA

"Erdoğan, Musk'tan Türkiye'de Tesla fabrikası kurmasını istedi" diyen Katar merkezli Al Jazeera, görüşmenin Türkevi'nde gerçekleştirildiği bilgisini paylaştı.

Tesla'nın varlığını küresel ölçekte daha geniş bir alana yaymak isteyen Elon Musk'ın, muhtemelen bu yılın sonuna kadar yeni fabrikası için kurulumun yapılacağı yerle ilgili kararını vereceği belirtildi.

Otomobil üreticisinin hisselerinin, bu yıl şimdiye kadar yüzde 123 arttığı ve 5 milyonuncu otomobilini ürettiği hatırlatıldı.

BLOOMBERG

ABD merkezli Bloomberg, "Erdoğan Musk ile görüştü ve ondan Türkiye'de Tesla fabrikası açmasını istedi" diye yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ofisinin, Musk'a söz konusu fabrikanın kurulması davetinin iletildiğini açıkladığı kaydedildi.

Haberde, "Türk lider, Starlink hizmetini de ülkesinde istiyor" notuna yer verildi.

New York'taki görüşmenin yaklaşık 45 dakika sürdüğü, yapay zekanın da konuşulan konular arasında yer aldığı vurgulandı. Haberleşme uydularının fırlatılması için Türkiye ile SpaceX arasında ortaklık olduğuna dikkat çekilerek şöyle denildi:

"Erdoğan, Türk ordusunu desteklemek üzere insansız savaş uçaklarının üretimi de dahil olmak üzere kendi kendine yeten savunma sanayisinin geliştirilmesini teşvik ediyor."

FAZ

Almanya basınından Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) gazetesi de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Tesla fabrikası konusundaki önerisini Elon Musk'a ilettiğini okurlarıyla paylaştı.

Haberde, "Erdoğan, Musk'tan ülkesinde üretim tesisi kurmasını istedi" denildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime