Turktime

Coğrafi işaretli ‘bağrıbütün kavunu’ hasadına başlandı

Yozgat’ın coğrafi işaretli ürünü ‘bağrıbütün kavunu’nun hasadı başladı. Aydıncık ilçesinde halk arasında "yer muzu" diye adlandırılan ilçeye özgü coğrafi işaret tescilli "bağrıbütün kavunu" hasadına başlandı.
ABONE OL
Abone Ol
Coğrafi işaretli ‘bağrıbütün kavunu’ hasadına başlandı
Haberler / Ekonomi
6 Ağustos 2024 Salı 16:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İlçede temmuz sonunda başlayan hasat, ağustosun son haftasına kadar devam ediyor.

Tarlada kavun hasadı yapan çiftçilerden Kadir Çevik, gazetecilere, 5 dekar alanda ekim yaptığını, ürünleri sipariş üzerine sattığını söyledi.

Ekiminin mart, nisan aylarında, hasadının da genellikle ağustosta yapıldığını ifade eden Çevik, "Bağrıbütün, Aydıncık adına coğrafi işaret belgeli bir ürünümüzdür. Sipariş üzerine Ankara, İstanbul, İzmir'e gönderiyorum. Yer muzu da denilen bir ürün, kavun ama tadı muza benziyor." dedi.

Adem Yılmaz da kavunu yöre halkının genelde kendi tüketimine göre ektiğini belirterek, "Ticaret yapmak için ekim yapanlar da var. Ben eş, dost, akrabalar için 2 dekar ekim yaptım, artarsa satıyoruz. Şekli kavuna benziyor, içindeki lezzeti, aroması muza benziyor. Onun için yer muzu ismini veriyoruz. Genelde bu ürünü bilenler alıyor." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime