Turktime

Çikolata krizi kapıda! Kakaoda virüs alarmı

Küresel kakao üretiminin büyük bir kısmını gerçekleştiren Gana ve Fildişi Sahili, Batı Afrika'da yalnızca kakao ağaçlarında görülen ve kakao tarlalarını yok eden bir virüse karşı alarma geçti.
ABONE OL
Abone Ol
Çikolata krizi kapıda!  Kakaoda virüs alarmı
Haberler / Sağlık
10 Şubat 2024 Cumartesi 12:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Mutluluğun kaynağı çikolata artık mutluluk getirmiyor. Küresel çapta kakao fiyatları bir süredir kesintisiz bir şekilde artarken uzmanlar, fiyat artışlarının dört sezondur süren üretimdeki düşüş nedeniyle olduğunu belirtiyor. Kakao fiyatlarında bu yükselişin çikolatayı da etkileyebileceği öngörülüyor.

Üretimin düşmesine neden olansa Batı Afrika bölgesinde yayılan bir virüs. Kakao ağaçlarını vuran ve tedavisi bulunamayan bu virüsten kurtulmanın tek yolu ise ağaçları keserek yerine yenisini dikmek.

Salgın bu sezon, önceki yıllardan daha kötü seyrederken, yeni ağaçlarsa henüz en verimli yaşlarında değil. Hava koşulları da yardımcı olmuyor.

Kuru ve sıcak hava taşıyan El Nino belası, küresel kakao üretiminin yüzde 60'ını gerçekleştiren Fildişi Sahilleri ve Gana'da verimliliği önemli ölçüde düşürüyor.

KAYNAK: KARAR

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime