Turktime

Çeyrek altın fiyatına erik!

Baharın gelmesiyle yılın ilk can eriği hasadı yapıldı. Ancak eriğin İstanbul'daki fiyatını görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi.
ABONE OL
Abone Ol
Çeyrek altın fiyatına erik!
Haberler / Ekonomi
27 Mart 2023 Pazartesi 12:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Baharın gelmesi ile hasadı yapılan can erik, manav ve market tezgahlarında yerini almaya başladı.

Antalya'da manav tezgahlarına çıkan eriğin tanesi 10 liradan, kilosu ise bin liradan satışa sunulmuştu.

1 KİLO ERİK 1990 TL

Haberin sosyal medyada yayılmasının ardından eriğin fiyatını yüksek bulan sosyal medya kullanıcıları, aynı eriğin İstanbul’daki fiyatını görünce bir şok daha yaşadı.

Bir zincir markette 1 kilo erik 1990 TL’den satışa sunuldu.

Tanesi yaklaşık 20 TL’ye gelen erikten almak isteyenler, altına meydan okuyan fiyatlar karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.

“HAMİLELER AŞERDİĞİ İÇİN GETİRDİK”

Manav İbrahim Bulut, hasadın yeni olduğunu, zaman geçtikçe fiyatın düşeceğini belirterek, "Yeni hasat olduğu için fiyatın şu anda yüksek olması normaldir. Hamileler aşerdiği için biz can eriği getirdik. Hasat artmaya başladıkça, eriğin fiyatı zamanla düşecektir. Her yeni üründe bu böyledir. Hasat yeni olduğu için fiyat pahalı olabiliyor. Vatandaşların isteği üzerine getirmek zorunda kaldık. En azından aşeren insanlara bir faydamız olsun. Ekonomik durumu normal olan vatandaşlar, hastası olan ve aşerenler oluyor, talep var" dedi.

“KİMSE BU PARALARI VEREMEZ”

Fiyatı aşırı derecede yüksek bulan bir vatandaş ise, "Ekonomik durumu normal olan bir vatandaşın bu eriği yiyebileceğini düşünmüyorum. Eskiden bir vatandaşın alabildiği eriğe artık ulaşması güç hale geldi. Artık ufak paketlerde satılmaya başlandı. Ben bu fiyattan bu eriği kesinlikle alamam. İlk hasat olduğu için pahalı olabilir fakat fiyatının ne kadar düşeceğini bilmiyorum. Şu anki fiyatının yarısına düşse fiyatı, bin lira olacak. Kilosu bin liraya düşse 250 gram, 250 lira olacak. Kimse bu paraları veremez. Ben fiyatın çok pahalı olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime