Turktime

Cevdet Yılmaz açıkladı: 123 milyar Doları aştı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen 'Orta Vadeli Program Çerçevesinde Türkiye ve İstanbul Ekonomi Gündemi' başlıklı toplantıda açıklamalarda bulundu.
ABONE OL
Abone Ol
Cevdet Yılmaz açıkladı: 123 milyar Doları aştı
Haberler / Ekonomi
21 Temmuz 2023 Cuma 10:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen 'Orta Vadeli Program Çerçevesinde Türkiye ve İstanbul Ekonomi Gündemi' başlıklı toplantıda iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, altı aylık ihracatın 123,4 milyar dolar seviyesine çıktığını belirterek ekonomiye yönelik önemli mesajlar verdi.

Yılmaz "Türkiye'de yatırım ortamının iyileştirilmesi yönünde doğru tanımlanmış ve sonuç odaklı reform adımlarına devam edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Körfez Turu'na ilişkin de değerlendirmede bulunan Cevdet Yılmaz, "Körfez ülkeleri turunda ikili ticaret hacmi ve doğrudan yatırımları artıracak tarihi işbirliklerine imza atıldı. Sadece savunma sanayi, gıdada değil, e pazar sektörü, yenilenebilir enerji ve çığır açan teknolojiler alanında katma değeri yüksek iş alanları oluşacaktır" ifadelerini kullandı.

Toplantıya, MÜSİAD, TOBB, YASED, TÜSİAD, TESK, İTO, İSO, DEİK, TİSK, TİM, başta olmak üzere, STK temsilcisi, dernek başkanı ve üyelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda iş insanı katıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'ın açıklamaları şöyle:

Eylül ayında paylaşacağımız OVP'ye özel sektörün beklentileri yansıyacak. OVP öncesi sendikalarla da bir araya geleceğiz. Türkiye ekonomisi, 2022 yılında yüzde 5,6 büyümüş; 2023 yılının ilk çeyreğinde ise depreme rağmen büyüme yüzde 4 olmuştur.  Makine ve teçhizat yatırımları, 2023 yılının ilk çeyreğinde yüzde 8 büyümüş ve kesintisiz artış sürecini 14’üncü çeyreğe taşımıştır.

6 AYLIK İHRACAT 123 MİLYAR DOLARI AŞTI

6 aylık ihracatımız 123,4 milyar dolar seviyesindedir. İhracatımızdaki artış eğilimi, AB başta olmak üzere dış pazarlarımızdaki gelişmelere bağlı olarak bir miktar yavaşlamış olsa da, içinde bulunduğumuz yılı geçtiğimiz seneye göre daha yüksek seviyelerde bir ihracat rakamıyla kapatmayı hedefliyoruz. CDS primimiz 418 baz puan gerileyerek 447 baz puan olmuştur. Geçmişe göre oldukça iyi bir düşüş var. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime