Turktime

Cengiz Holding gözünü Arhavi'ye dikti: Bölge halkından tepki!

Cengiz Holding’in sahibi olduğu Eti Bakır A.Ş.'nin yapmak istediği 10 köyü kapsayan maden projesine Artvin'deki bölge halkından tepkiler sürüyor. Artvinliler, su kaynaklarını kirletecek olan projeye karşı seslerini duyurabilmek için Ankara'ya hareket edecekler.
ABONE OL
Abone Ol
Cengiz Holding gözünü Arhavi'ye dikti: Bölge halkından tepki!
Haberler / Güncel
7 Ekim 2024 Pazartesi 14:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Artvin Arhavi'de Cengiz Holding’in sahibi olduğu Eti Bakır A.Ş.,'nin maden projesi; su kaynaklarını kirleteceği, tarım alanlarını tahrip edeceği ve ekosisteme büyük zarar vereceği kaygısı taşıyor.

10 köyü kapsayan 1930 hektarlık alanda yapılmak istenen maden projesini protesto etmek için Ankara’ya giden Artvinliler, siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin katılımıyla 8 Ekim (yarın) saat 11.00’de Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nün (MAPEG) önünde basın açıklaması yapacak.

'20 BİN YILLIK KAYA ÇİZİMLERİNE SAHİP'
Birgün'de yer alan habere göre, yapılacak basın açıklamasına şu ifadelerle çağrı yapıldı:

"Toprağımıza, suyumuza, yaşam alanımıza sahip çıkmak zorundayız. Bize 'altın'ın zenginlik getireceğini söyleyenlere soruyoruz: ‘Bize bir tane zengin Güney Afrika ülkesi gösterebilirler mi?’ Arhavi 20 bin yıllık kaya çizimlerine ev sahipliği yapıyor, 'Karadeniz'in Göbeklitepesi' olmaya aday bu alana maden arama ruhsatı verildi."

İHALEYİ CENGİZ HOLDİNG KAZANDI
Öte yandan Cengiz Holding’in sahibi olduğu Eti Bakır A.Ş., Arhavi'deki maden arama ihalesini 27 Temmuz'da 5 milyon TL bedel ile kazandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime