Turktime

Cemaatte İsrail ile ticaret krizi Cübbeli Ahmet'ten sert çıkış!

Türkiye'nin İsrail ile ticaretinin devam ediyor olması İsmailağa Cemaati'nde krize neden oldu. Cemaatten İsmail Hünerlice, İsrail ile ticarette sorun olmadığını belirtirken, Cübbeli Ahmet devam eden ticarete tepki gösterdi.
ABONE OL
Abone Ol
Cemaatte İsrail ile ticaret krizi Cübbeli Ahmet'ten sert çıkış!
Haberler / Güncel
16 Mart 2024 Cumartesi 21:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İsmailağa Cemaati'nden İsmail Hünerlice, Gazze'de yaşanan katliama rağmen Türkiye'nin İsrail ile ticaretinin devam etmesinde bir sorun olmadığını ifade etti.

"ÜRÜN GÖNDERİLMESİNE KARŞI DEĞİLİM"

Hünerlice, "Bazılarımız diyor ki, ‘Vay efendim ülkemiz oraya niye malzeme gönderiyor?’ Ya hu tamam da burada savaş durumunda bile, İslam hukukumuz diyor ki, ‘Vatandaşın suçu yok.’ Savaş yapıyorsan 50 bin kişiyle orada 5 milyon insan var… 5 milyon insan açlıktan mı ölsün? İslam böyle bir şey yapmaz, insanları açlıktan öldürmez. Onun için ülkemizin oraya (İsrail’e) ürün göndermesine karşı değilim. Yahudi’ye silah gönderse, orada tamam… Oturulur, tartışılır" dedi.

Hünerlice'ye tepki yine İsmailağa Cemaati'nden geldi. Cemaatin ünlü isimlerinden Cübbeli Ahmet(Ahmet Mahmut Ünlü),  "Zâlim olan kâfirlerin devletlerinin düşmesi için yaşam kaynakları olan hurma ağaçlarının kesilmesine Allâh-u Te'âlâ izin vermiştir. Dolayısıyla bugün kâfirler içerisinde en büyük zâlim olan Yahûdînin düzeninin bozulması ve bir an önce Ğazze halkının kurtulması için, Yahûdîye menfaat verecek bütün ilişkilerin kesilmesi ve onlarla asla ticâret yapılmaması farzdır. Aksi takdirde Müslümanların katline ve Yahûdînin güçlenmesine yardım edenler, dünyâda belâdan, âhirette de azâbdan kurtulamazlar. Üstelik yakında yardım ettikleri Yahûdînin zulmüne kendileri de ma'rûz kalırlar" dedi.

AHMET MAHMUT ÜNLÜ'NÜN PAYLAŞIMI ŞÖYLE:

"Yahûdîye fayda sağlayacak en ufak bir ticârî mu'âmele, Ğazzelilerin ölümüne yardım etmektir! Yahûdînin devletinin içerisinde mâsûmların yaşıyor olması onlarla ilişkiyi kesmeye mânî gösterilemez.

Nitekim Rasûlüllâh Sallellâhu Aleyhi ve Sellem'in, Yahûdîlerin maddî güçlerini bozmak maksadıyla Hayber'deki hurmalıkları kestirmesiyle ilgili Rabbimiz: "O değerli hurma ağaçlarından hangilerini kestiyseniz yahut onları kökleri üzerinde ayakta durur bir halde bıraktıysanız, (bunların hiçbiri sizin kendi tasarrufunuzla değildir, bilakis) Allâh’ın izniyledir ve (O’nun tâ'atından çıkmış olan) o fâsıkları rezîl etsin diyedir!" (el-Haşr Sûresi: 5) buyurmuştur.

Bundan anlaşıldığı üzere; zâlim olan kâfirlerin devletlerinin düşmesi için yaşam kaynakları olan hurma ağaçlarının kesilmesine Allâh-u Te'âlâ izin vermiştir.

Dolayısıyla bugün kâfirler içerisinde en büyük zâlim olan Yahûdînin düzeninin bozulması ve bir an önce Gazze halkının kurtulması için, Yahûdîye menfaat verecek bütün ilişkilerin kesilmesi ve onlarla asla ticâret yapılmaması farzdır. Aksi takdirde Müslümanların katline ve Yahûdînin güçlenmesine yardım edenler, dünyâda belâdan, âhirette de azâbdan kurtulamazlar.

Üstelik yakında yardım ettikleri Yahûdînin zulmüne kendileri de ma'rûz kalırlar. Nitekim: "Kim bir zâlime yardım ederse Allâh(-u Te'âlâ) onu ona musallat eder." (es-Süyûtî, Câmi'u'l-ehâdîs, rakam: 21315, 19/ 494) hadîs-i şerîfi bu hakîkati nâtıktır"

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime