Turktime

COP28 iklim zirvesi başladı

Birleşik Arap Emirlikleri'nin ev sahipliğinde Dubai'de yapılan Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı başladı.
ABONE OL
Abone Ol
COP28 iklim zirvesi başladı
Haberler / Dünya
30 Kasım 2023 Perşembe 15:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bu yıl ilk kez büyük bir petrol ve gaz ihracatçısı ülkede düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28. Taraflar Konferansı'nın (COP28) bugüne kadarki en büyük iklim zirvesi olacağı tahmin ediliyor. COP28 bugün katılımcıların konuşmalarıyla Dubai'de başladı. Konferans Expo City Dubai'de 30 Kasım-12 Aralık tarihlerinde yapılacak.

'DÜNYA BİR DÖNÜM NOKTASINDA'
COP28'in küresel ısınmayı uzun vadede 1,5 derece ile sınırlamaya destek olması umut ediliyor. BM'ye göre bu, iklim değişikliğinin en yıkıcı etkilerinden korunmak için kritik eşik. COP28 Başkanı Sultan el Caber, yaptığı açılış konuşmasında, "Dünya bir dönüm noktasında" dedi. Zirveden gelişmeler canlı anlatım sayfamızda.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu birçok ülkeden liderin ve yetkilinin katılacağı zirvede hükümetler, karbondioksit yayan kömür, petrol ve doğalgaz kullanımının aşamalı olarak durdurulması gibi konuları masaya yatıracak.

Dünyanın en büyük iki kirletici ülkesinin liderleri, ABD Başkanı Joe Biden ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in COP28'e katılımı öngörülmüyor.

Erdoğan'nın yanı sıra Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ve İngiltere Başbakanı Rishi Sunak zirveye katılımı beklenen liderler arasında yer alıyor. Ayrıca, Kral 3. Charles'ın da COP28'de bir konuşma yapması bekleniyor.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime