Turktime

CHP heyeti Van'da: Halkın iradesi yok sayılıyor

CHP'li heyet Van'da yaşanan gelişmelerin ardından şehre ulaştı. CHP'li Sezgin Tanrıkulu açıklamalarda bulundu.
ABONE OL
Abone Ol
CHP heyeti Van'da: Halkın iradesi yok sayılıyor
Haberler / Güncel
3 Nisan 2024 Çarşamba 15:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

DEM Partili Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan'dan başkanlığı alınarak AK Partili aday Abdulahat Arvas'a verilmesinin ardından CHP heyeti Van'a gitti.

Van'da açıklamalarda bulunan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Arvas'a "koltuğa oturma" diyerek çağrıda bulundu.

TANRIKULU ŞUNLARI SÖYLEDİ:

"İlk önce kayyumu icat ettiler. Cumhuriyetten bu yana yoktur böyle bir rejim. Şimdi de seçilmiş Van halkının iradesini yok sayarak tamamen hukuksuz bir biçimde başka bir belediye başkanını burada oturtmaya çalışıyorlar.

Bunun hukukta yasada yeri yok ama bizim de hukukumuzda yeri yok. Hukuk sadece yazılı kurallar değil, anayasa değil aynı zamanda bizim, bu halkın oluşturduğu bir hukuk da var. Bu hukuk da gaspa karşıdır, vicdansızlığa karşıdır. Ben buradan seçilen hemşehrimize sesleniyorum. O koltuğa oturma. O mazbatayı al yırt. Böyle bir hukuksuzluğu kabul etme.

Benim hakimlerden, siyasetten önce çağrım kendi hukukumuzadır. Nasıl çıkacaksınız bu halkın gözüne bakacaksınız. Gasp edilmiş bir koltuk olamaz. Toplumsal barışımıza böyle bir darbe olamaz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime