Turktime

CHP'den Süper Kupa tepkisi: Bildiriye imza atmayacağız

Suudi Arabistan’da oynanması planlanan ancak Suudi yönetiminin Atatürk ile ilgili yasakları nedeniyle iptal edilen Süper Kupa finali ile ilgili CHP yönetimi, "Final maçını Suudi Arabistan’a götürenlerle birlikte bir bildiri açıklamayı doğru bulmuyoruz" diyerek ayrı bir bildiri yayınladı.
ABONE OL
Abone Ol
CHP'den Süper Kupa tepkisi: Bildiriye imza atmayacağız
Haberler / Siyaset
31 Aralık 2023 Pazar 12:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Irak'ın kuzeyinde 22-23 Aralık'taki PKK saldırısında 12 askerin şehit düşmesi sonrası TBMM'de AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi teröre karşı ortak bildiri hazırladı. Ancak CHP ve DEM Parti bildiriye imza atmadı. Milli Savunma Bakanı'nın konuyla ilgili bilgi vermesini talep erek ortak bildiriye imza atmayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ise, kendi "lanetleme" metnini yayınladı.

CHP, Suudi Arabistan’da oynanması planlanan ancak Suudi yönetiminin Atatürk ile ilgili yasakları nedeniyle iptal edilen Süper Kupa finali ile ilgili de benzer bir tavır gösterdi.

Cumhuriyetin 100. yılında oynanacak Süper Kupa finalinin Türkiye’de oynanması gerektğini vurgulayan CHP yönetimi "Final maçını Suudi Arabistan’a götürenlerle birlikte bir bildiri açıklamayı doğru bulmuyoruz" diyerek ayrı bir bildiri yayınladı.

Bildirinin açıklama metninde şu ifadelere yer verildi:

Cumhuriyet Halk Partisi olarak böylesine önemli bir karşılaşmanın Atatürk’e husumet duyan bir ülkeye götürülmesini doğru bulmadık ve başından beri bu yanlışa itiraz ettik. Bugün de final maçını Suudi Arabistan’a götürenlerle birlikte bir bildiri açıklamayı doğru bulmuyoruz.

 

Atatürk’e ve milli değerlerimize yapılan saygısızlıklara sebep olan pazarlıkların tarafı olanlarla aynı bildirilere imza atmayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi sorumluları aklayacak işlerin içinde olmayacak kendi özgün tavrını ve tepkisini göstermeye devam edecektir. Aşağıda paylaştığımız bildirimizi kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime