Turktime

CHP'de 100.yıl affı! Partide kimler aftan yararlanabilir?

CHP'de 4-5 Kasım'da tapılacak olağan kurultay öncesinde, 100. yıla özel, daha önce partiden ihraç edilen isimlere yönelik af seçeneği görüşülecek. Kimler af şartı kapsamında ve aftan kimler yararlanabilir?
ABONE OL
Abone Ol
CHP'de 100.yıl affı! Partide kimler aftan yararlanabilir?
Haberler / Siyaset
23 Ekim 2023 Pazartesi 11:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

4-5 Kasım'da tapılacak olağan kurultayda, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve değişimcilerin adayı Özgür Özel yarışacak. Bu tarihi yarış öncesinde parti meclisi son kez toplanıyor.

100.YILA ÖZEL AF

Toplantının gündemi de belirlendi. Kurultay öncesi hazırlıkların ele alınacağı toplantıda sürpriz bir gündem maddesi daha var; af!

Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'ın haberine göre partide, Cumhuriyet'in 100. yılına özel af hazırlığı yapılıyor.

AF ŞARTI

Buna göre daha önce partideki söylemleri nedeniyle ihraç edilenlere geri dönme fırsatı verilecek. Burada af şartı ise yüz kızartıcı bir suç işlememiş olmak...

Bu kapsamda parti meclisi üyelerine iletilen gündem metninde, 100’üncü yıl affına ilişkin "Partimizin 100. Yılı münasebetiyle kadına karşı ve yüz kızartıcı suçlar hariç olmak üzere bağışlanma isteklerinin kabul edilmesi konusunda prensip kararı alınmasının görüşülmesi” ifadeleri yer aldı.

KİMLER AFFEDİLEBİLİR

Söz konusu afla birlikte, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Mehmet Sevigen, Yaşar Okuyan ve Öztürk Yılmaz gibi isimlere CHP'ye dönüş izni verilmesi bekleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime