Turktime

Büyük tepki çekmişti! Bakan Akar'dan MKE açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nun (MKE) özelleştirilmesi sürecine ilişkin eleştirilere yanıt verdi.
ABONE OL
Abone Ol
Büyük tepki çekmişti! Bakan Akar'dan MKE açıklaması
Haberler / Güncel
23 Haziran 2021 Çarşamba 21:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TBMM'de kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Akar, ''Özelleştirme  yok. Orada çalışanların özlük haklarında geriye gitmesi söz konusu değil. Kayıp olmayacak'' ifadelerini kullandı. Akar'ın açıklamaları şöyle: 

''MKEK kurumuyla ilgili konuşmaları söylerken öncelikle bizim savunma sanayimizle alakalı millileşme ve yerlileşme konusunda yapılan çalışmaları görmek lazım. Gerçekten gurur duyurucu bir oranla kamuda özel sektörde bu konuda çalışmalar var. Savunma sanayimizin, bütün sanayimizin yerlileşmesi, millileşmesi için çok ciddi çalışmalar var. Bu çalışmalar içinde MKEK de çok özel ve önemli bir yeri var ve bunun farkındayız. MKEK, gerçekten yıllarca hizmet etmiş, bizim gözbebeğimiz ve son derece önem verdiğimiz bir kurumumuz.

"MODERN BİR YAPIYA KAVUŞMASI..."

Bu manada çalışmalar sürerken, sizin de bildiğiniz gibi bütün herkesin uzmanların da bu işi bilenlerin de söylediği gibi mevcut hantal yapısıyla gerekli gelişmeleri sağlaması, ilerlemeyi sağlaması ileri teknolojiyi kullanması pek mümkün değil. Bizim orada yapmaya çalıştığımız konu, gayretimiz, MKEK’in modern bir yapıya kavuşması, bu hantal yapıdan kurtulması, rekabet gücünün gelişmesi, etkin ve esnek bir yapıyla ülkemize milletimize daha iyi bir şekilde hizmet etmesi için gayret gösteriyoruz.

Kısaca söylemek gerekirse özelleştirme yok, herhangi bir şekilde orada çalışan kardeşlerimizin evlatlarımızın da herhangi bir şekilde özlük haklarında geriye gitmesi söz konusu değil.''

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime