Turktime

Bu müzeye Mars'ı görmek için akın akın geliyorlar!

Milattan Sonra 2. Yüzyılda Romalar için bereket ve gücü sembol eden 'Mars' heykeli Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesinde sergileniyor.
ABONE OL
Abone Ol
Bu müzeye Mars'ı görmek için akın akın geliyorlar!
Haberler / Kültür
2 Ekim 2021 Cumartesi 14:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Milattan Sonra 2. Yüzyılda Romalar için bereket ve gücü sembol eden 'Mars' heykeli Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesinde sergileniyor.2000 yılında Zeugma Antik Kenti'nde yapılan kazı çalışmaları esnasında bulunan ve Roma dönemine ait olduğu belirlenen 1,60 santim boyundaki bronz Mars heykeli, bereketi ve gücü simgeliyor.

"BEREKETİ VE GÜCÜ SİMGELİYOR"
Bronzdan yapılmış olan heykelin göz bebekleri altın ve gümüşten oluşurken heykelin, bir elinde mızrak, bir elinde çiçek bulunuyor. Kızgın ve keskin bir yüz ifadesine sahip olan heykel yapılmış olduğu dönemde bereketi ve gücü temsil ettiği biliniyor.

Müzeyi ziyaret edenlerin ilgisini çektiği önemli eserlerden birinin de 'Mars' heykeli olduğunu belirten Gaziantep Müze Müdürü Özgür Çomak, "Mars heykelimiz bronzdan yapılmış, marsın kendi boyutunda yapılmış en önemli eseri. Şuan arkeoloji literatürü içeriden müzemiz de 1,60 boyutunda olan ve gözleri altından ve bir elinde mızrak diğerin de bitki demetini tutan Mars, Nizip ilçemizde bulunan Zeugma'nın da barış simgesini anlatıyor" dedi.

 

"MARS BARIŞI SİMGELİYOR"

Mars heykelinin barışı simgelediğini ifade eden Çomak, "Mars aslında keskin yüz ifadesine sahip bir bronz heykeli olsa da bile mars aynı zaman da barışı simgeliyor. O yüzden Çingene Kızımızı görmeye gelen, mozaiklerimizi görmeye gelen tüm ziyaretçilerimize şunu söylüyoruz, bizim çok önemli bir eserimiz olan bronz mars heykelimiz var buda çok ilgi görüyor. Mars'ı uzayda değil Gaziantep'te de görebiliriz" diye konuştu.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime