Turktime

Borcu olanlar için son bir hafta: Süre uzatılmadı!

Kamu alacaklarının tekrar yapılandırılması ile ilgili olarak ödeme ile ilgili Yeni alınan kararla başvuru süresi 3 Temmuz'da (30 Haziran'ın Kurban Bayramı tatiline denk gelmesi sebebiyle), ilk taksit ödeme süresi ise 31 Temmuz'da dolmuş olacak.
ABONE OL
Abone Ol
Borcu olanlar için son bir hafta: Süre uzatılmadı!
Haberler / Ekonomi
26 Haziran 2023 Pazartesi 11:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın vermiş olduğu kararla vergi daireleri ve sosyal güvenlik müdürlüklerine ödenmesi gereken borçlar ilk sırlarda olmak üzere çok sayıda kurumun alacağının yapılandırıldığı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun'dan yararlanmak için son zaman dilimine girildi.

İLK TAKSİT ÖDEMESİ 31 TEMMUZ'DA DOLMUŞ OLACAK

Yapılandırma düzenlemesinden yararlanılmak için tanınan başvuru süresi 31 Mayıs'ta, ilk taksit ödeme süresi ise 30 Haziran'da son bulacaktı. Bu karar Cumhurbaşkanı Kararı ile söz konusu süreler birer ay uzatılmıştı. Yeni alınan karar ile, başvuru süresi 3 Temmuz'da (30 Haziran'ın Kurban Bayramı tatiline denk gelmesi sebebiyle), ilk taksit ödeme süresi ise 31 Temmuz'da dolmuş olacak.

Kanun kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı vergi dairelerine 4 milyon 524 bin 66 mükellef başvurdu ve bu kapsamda 6 milyon 639 bin 482 yapılandırma dosyası hazırlandı. Kanun kapsamında bugüne kadar 265 milyar 379 milyon 176 bin liralık alacak yapılandırılırken 20 milyar 725 milyon 946 bin 126 liralık tahsilat gerçekleştirildi.

Kanun hükümlerinden yararlanmak isteyen kişilerin 3 Temmuz'a kadar başvurması çağrısında bulunuldu. Kanun gereğince sürenin uzatılması imkanı bulunmuyor. Bunlarla birlikte, kanun kapsamında yapılandırılan borçlar peşin veya taksitler halinde ödenebiliyor.

Kanunda taksitle yapılacak ödemeler için geçmiş kanunlardan farklı düzenleme yapılmış ve taksitlerin aylık dönemler halinde ödenmesi esası getirilmişti. Cumhurbaşkanı Kararı ile sadece birinci taksitin ödeme süresi uzatılırken taksitle ödemeyi tercih edenlerin temmuz ayında birinci ve ikinci taksitlerini birlikte ödemesi gerekecek.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime