Turktime

Bloomberg: Şimşek'in başarısı Erdoğan'a bağlı

Mehmet Şimşek'in “tam yetkili Hazine ve Maliye Bakanı” olarak göreve gelmesi uluslararası basında yer almaya devam ediyor.
ABONE OL
Abone Ol
Bloomberg: Şimşek'in başarısı Erdoğan'a bağlı
Haberler / Güncel
5 Haziran 2023 Pazartesi 23:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Son olarak ABD Merkezli Bloomberg'de yayımlanan Mohamed A. El-Erian imzalı yazıda, Şimşek'in Türkiye'nin mali istikrarı sağlaması adına "ümit verici" açıklamalarda bulunduğuna değinilerek, bunu gerçekleştirmesi için zamana ihtiyacı olduğu ifade edildi.

ERDOĞAN'A BAĞLI

Şimşek'in bunun için yeterli zamanı sağlayabileceği, ancak bunun garanti olmadığı belirtilen yazıda, programının başarısının piyasaların sabrına, yerel güvene, dış yardıma ve en önemlisi Erdoğan'ın sürekli desteğine bağlı olduğuna işaret edildi.

Şimşek'in "ekonominin rasyonel temellere dönmesi" gerektiğine dair açıklamasının hatırlatıldığı yazıda, "Bu açıklamaların önemli bir ağırlığı var, çünkü kendisi daha önce de Maliye Bakanlığı yapmış biri olarak saygın bir teknokrat. Kendisi bir zamanlar başbakan yardımcısı olacak kadar da güvenilir biriydi" denildi.

Şimşek'in makro istikrara odaklanmasının doğru bir hamle olduğu değerlendirilen yazıda, Şimşek'in de bu alana dönük kapsamlı mali konsolidasyon, büyüme ve üretme odaklı yapısal reformları yürürlüğe sokmayı planladığı ve bunun gerçekleşmesinin yerel ve dış mali piyasaların tanıyacağa süreye bağlı olduğu kaydedildi.

Mehmet Şimşek'in planladığı hamlelerin, "özerk bir Merkez Bankası'nın yeniden inşasının" gerçekleşmesiyle daha etkili olacağı vurgulandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime