Turktime

Biden’dan kritik karar: ABD vatandaşlarının eşlerine ‘vatandaşlık’ verilecek

ABD Başkanı Joe Biden en az 10 yıldır ABD'de yaşayan tahmini 500 bin eşe ve 50 bin çocuğa vatandaşlık fırsatı sunacağını açıkladı.
ABONE OL
Abone Ol
Biden’dan kritik karar: ABD vatandaşlarının eşlerine ‘vatandaşlık’ verilecek
Haberler / Dünya
18 Haziran 2024 Salı 15:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Biden yönetiminden üst düzey yetkililer, pazartesi günü gazetecilerle yaptıkları görüşmede, salı günü açıklanacak programla birlikte en az 10 yıldır ABD'de yaşayan tahmini 500 bin eşe ve 50 bin çocuğa vatandaşlık fırsatı sunacağını açıkladı. Cumhuriyet'in haberine göre, bu haktan yararlanacak kişilerin çoğunlukla Meksikalı olduğu da belirtildi.

VATANDAŞLIK BAŞVURUSU YAPABİLECEKLER
Program, eşlerin ve çocukların ABD'den ayrılmadan daimi ikamet başvurusunda bulunmalarına olanak tanıyarak aile ayrılıklarını ortadan kaldıracak. Hak sahipleri ABD vatandaşlığı için başvuruda bulunabilecekler.

Biden'ın bu açıklamayı salı günü Çocukluk Çağında Gelenler için Ertelenmiş Eylem (DACA) programının yıldönümü dolayısıyla Beyaz Saray'da düzenlenecek etkinlikte açıklaması bekleniyor.

DACA programı, 2012 yılında eski Başkan Barack Obama ve dönemin Başkan Yardımcısı Biden tarafından başlatıldı ve şu anda ABD'ye çocukken getirilen 528 bin kişinin sınır dışı edilmesini engelliyor ve çalışma izni sağlıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime