Turktime

Biden: ABD, Husiler'e saldırıların ardından İran'a 'özel bir mesaj' verdi

ABD Başkanı Joe Biden, Yemen'deki Husilere Britanya'yla birlikte ikinci bir hava saldırısı düzenledikten sonra İran'a "özel bir mesaj verdiklerini" ifade etti.
ABONE OL
Abone Ol
Biden: ABD, Husiler'e saldırıların ardından İran'a 'özel bir mesaj' verdi
Haberler / Dünya
14 Ocak 2024 Pazar 10:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumartesi günü Beyaz Saray'ın bahçesinde gazetecilere konuşan Biden, "Mesajımızı özel olarak ilettik ve kendimizden emin, fazlasıyla hazır olduğumuzu belirttik" dedi. ABD lideri, başka detay sunmadı.

İran, Husiler'in Kızıldeniz'de yaptıkları saldırılarla bağlantıları olmadığını ifade ediyor. Ancak birçok farklı kaynağa göre Husiler'in saldırılarda kullandığı silahları Yemen'deki milis gruba Tahran sağlıyor. ABD istihbarat raporuna göre İran istihbaratı, Husiler'in gemileri hedef alabilmesinde önemli rol oynuyor.

KIZILDENİZ’DE ORTALIK KARIŞTI

Cuma gününün ilk saatlerinde ABD ve Britanya, 5 Batılı müttefiklerinin desteğiyle Yemen'deki yaklaşık 30 Husi pozisyonunu vurdu. Bir gün sonra ABD Merkez Komutası, Husilere ait bir radar tesisini vurduklarını ifade etti.

Britanya Dışişleri Bakanı David Cameron, Husiler'in Kızıldeniz'deki ticari gemilere yaptıkları saldırıların ardından askeri faaliyete geçmekten "başka seçenekleri olmadığını" iddia etti.

The Telegraph gazetesi için bir köşe yazısı kaleme alan Cameron, Britanya Başbakanı Rishi Sunak'ın ABD'nin "sınırlı ve hedefli saldırılar" için yardım talebini kabul ettiğini ifade etti.

Reuters'a konuşan bir Husi sözcüsü, saldırının milis grubun gemileri hedef alma kabiliyetini ciddi anlamda etkilemediğini söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime