Turktime

Bayram öncesi 4 ile sarı kodlu uyarı: Sağanak geliyor

İstanbul'da son zamanlarda mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, vatandaşları bunaltıyor. Nem oranındaki artış da bu sıcak havayı daha da bunaltıcı hale getiriyor.
ABONE OL
Abone Ol
Bayram öncesi 4 ile sarı kodlu uyarı: Sağanak geliyor
Haberler / Güncel
15 Haziran 2024 Cumartesi 09:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İstanbul'da dün yaşanan kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış, bunaltıcı sıcaklıkları yerini serinliğe bıraktı. Sıcaklıklar 40 dereceden 28-30 dereceye düştü. Kurban Bayramının birinci günü (cumartesi günü) serin ve rüzgarlı bir hava hakim olacak. Ege Bölgesi'nde de serinlik bekleniyor. Özellikle İzmir'de hava sıcaklıkları düşecek. Marmara ve Karadeniz'de de 8 dereceye kadar düşüş olacak.

BAYRAMDA HAVA NASIL OLACAK?
İstanbul’da bunaltan sıcaklar, dün yerini kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışa bıraktı. NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, "Sıcaklıklar 40 derece hissediliyordu neredeyse. Şimdi 28-30 derece civarlarına düşecek. Bu cumartesi gününü bayramın birinci gününü biraz daha rahat serinlemiş bir havada geçireceğiz. Rüzgarlar serin serin esecek. Ege'ye de serinlik gelecek. İzmir'e de gelecek. Özellikle Karadeniz Marmara ve İstanbul'da iyi bir serinleme olacak. 8 derece düşüş var." dedi.

Bayramda Türkiye'nin bazı bölgelerinde de yağışlı bir hava var.

Dilek Çalışkan, "Başta Edirne olmak üzere İstanbul üzerinden İç Anadolu üzerinden bir sağanak geçişi olacak. Zaten serinlemeyi de bu sağladı. Bayramın ilk günü yağış daha çok Doğu'da. Erzurum, Artvin Kars Ağrı Erzincan taraflarında sağanak yağış var. Özellikle bugünden başlayarak Trakya Batı Karadeniz, Zonguldak, Bartın Sinop Samsun'a kadar uzanan kesim Ankara'nın da belirli ilçelerinde görülecek. İç Anadolu'da Sivas Kayseri Konya taraflarında sağanak geçişi olacak dikkat etmek gerekiyor bu yağışlara." ifadelerini kullandı.

DOĞU VE BATI KARADENİZ İÇİN FIRTINA UYARISI
Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, Doğu ve Batı Karadeniz’de bugün kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini açıkladı.

Açıklamada, "Batı Karadeniz'in doğusunda rüzgarın, 15 Haziran Cumartesi gününün ilk saatlerinden itibaren batı ve güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (saatte 50-75 km) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Fırtınanın aynı gün akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'de ise rüzgarın, 15 Haziran Cumartesi günün ilk saatlerinde batısında zamanla genelinde batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (saatte 50-75) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, akşam saatlerinde doğusunda, akşam saatlerinden sonra batısında etkisini kaybetmesi beklenmektedir" denildi.

Samsun Valiliği ise, ulaşımda aksamaların meydana gelebileceğini belirterek, dikkatli olunması konusunda uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Kırıkkale, Çankırı, Nevşehir, Aksaray, Kırşehir, Yozgat, Samsun, Erzincan, Tunceli ve Erzurum çevreleri, Ordu’nun iç kesimleri ile Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve batı kesimler ile Karadeniz'de 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunası gerekmektedir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime