Turktime

Bakanlıktan talimat: Baklavacı ve şekerciler mercek altında

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesinde yoğun alışverişin yaşandığı baklavacı, şekerci ve konfeksiyon gibi sektörlerdeki mükellefleri mercek altına aldı.
ABONE OL
Abone Ol
Bakanlıktan talimat: Baklavacı ve şekerciler mercek altında
Haberler / Ekonomi
18 Haziran 2024 Salı 13:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesinde yoğun alışverişin yaşandığı sektörlerde kayıt dışılıkla mücadele kapsamında denetimler gerçekleştirdi. 11 Haziran'dan bayram arifesi 15 Haziran'a kadar ülke genelinde tatlıcı, şekerci, konfeksiyon gibi sektörlerdeki mükelleflere yönelik bayram denetimleri yapıldı. Gaziantep'teki baklavacılarda da hasılat tespiti yapıldı.

Bayram öncesi dönemde 8 bin 227 mükellef denetime tabi tutuldu. Denetimlerde kayıt dışı hasılat tespitinde bulunuldu, söz konusu mükellefler incelemeye sevk edildi.

Ekipler, 195 mükellefin hatalı KDV oranı uyguladığını, 357 mükellefin ödeme kaydedici cihaz ve satış yazılım programları arasında entegrasyonun bulunmadığını belirledi. İncelemelerde 13 mükellefin işletmeye ait olmayan POS cihazı kullandığı, 298 mükellefin IBAN yoluyla tahsilat gerçekleştirdiği, 50 mükellefin kayıt dışı faaliyette bulunduğu ve kayıt dışı 18 işçi çalıştırıldığı tespit edildi.

Anılan işletmeler, gerekli işlemlerin yapılması için Sosyal Güvenlik Kurumu'na bildirildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime