Turktime

Bakan Yerlikaya duyurdu: Türk Escobar lakaplı Ürfi Çetinkaya’nın suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uluslararası zehir taciri 'Türk Escobar' lakaplı cezaevindeki Ürfi Çetinkaya'nın yaptığı suç örgütüne "Kafes-44" operasyonunun düzenlendiğini açıkladı.
ABONE OL
Abone Ol
Bakan Yerlikaya duyurdu: Türk Escobar lakaplı Ürfi Çetinkaya’nın suç örgütü çökertildi
Haberler / Güncel
20 Şubat 2024 Salı 14:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde MASAK ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce İstanbul merkezli İzmir, Afyonkarahisar, Malatya, Antalya, Çanakkale, Bilecik, Muğla ve Balıkesir'de operasyon düzenlendi.

Elebaşılığını 'Türk Escobar' lakaplı cezaevinde tutuklu bulunan Ürfi Çetinkaya'nın yaptığı silahlı suç örgütüne yönelik düzenlenen "Kafes-44" operasyonlarında, aralarında Rüstem Çetinkaya, Hakan Çetinkaya ve ABD tarafından Interpol Kırmızı Bülteni ile aranan H.Y.N.'nin de bulunduğu 42 örgüt üyesi yakalandı.

ÖRGÜT 37 TON UYUŞTURUCUDAN SORUMLU!
Operasyonlarda; Almanya, Bulgaristan, İspanya, Moritanya, Portekiz ve Yunanistan ülkelerinde ele geçen yaklaşık 13 ton, Türkiye'de ele geçen 24 ton olmak üzere toplamda 37 ton uyuşturucudan sorumlu oldukları, etrafındaki şahıslarla beraber kendilerine ait gemi ve bazı ticari konteyner ve balıkçı tekneleriyle uluslararası uyuşturucu sevkiyatı yaptıkları ve elde ettikleri gelirleri HAVALA yöntemiyle, zulalı araçlarla ve kuryelerle kayıt dışı olarak ülkemize getirerek eşi, çocukları ve yakın akrabaları ile yakınında olan şahıslar üzerinden kurup yönettikleri büroları ve şirketler üzerinden akladıkları tespit edildi.

Diğer yandan, operasyonda çok sayıda ruhsatsız tabanca, otomatik silah ve çok miktarda döviz ve Türk Lirasına da el konuldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime