Turktime

Bakan Uraloğlu'ndan Lübnan'daki 'cihaz' saldırısına açıklama

Lübnan'daki Hizbullah üyelerinin çağrı cihazlarının patlatılarak düzenlenen saldırıya ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abulkadir Uraloğlu, açıklamalarda bulundu.
ABONE OL
Abone Ol
Bakan Uraloğlu'ndan Lübnan'daki 'cihaz' saldırısına açıklama
Haberler / Siyaset
18 Eylül 2024 Çarşamba 12:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İsrail'in Lübnan ve Suriye'deki çağrı cihazlarına düzenlediği siber saldırı sonucu Hizbullah üyeleri ile bir kız çocuğunun da aralarında bulunduğu 9 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 3 bin kişi yaralandı. Uzmanlar tarafından "benzeri görülmemiş" olarak nitelendirilen saldırının ardından milyonların aklındaki "Türkiye'de risk var mı?" sorusunu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu cevapladı.

Siber saldırıya ilişkin açıklama yapan Bakan Uraloğlu, ''İsrail cihazları yenileme sürecinde bir patlayıcı yerleştirmiş olma ihtimali bulunuyor. İkinci bir ihtimal bazı sinyallerle kısa devrelerle bataryaların ısıtılması sonucu patlatılması ihtimali var'' açıklamasında bulundu.

'TÜRKİYE'DE RİSK YOK'

Gazetecilerin Türkiye için cihazların bir risk barındırıp barındırmadığı sorusuna yanıt veren Uraloğlu ''Bu cihazlar Türkiye'de neredeyse kullanılmıyor. Türkiye'de bir risk olmadığını net olarak söyleyebilirim'' dedi. Türkiye'nin siber güvenliğine ilişkin konuşan Uraloğlu, "Biz her gün siber güvenlik anlamında 400'ün üzerinde saldırıyı önlüyoruz. Siber güvenlik noktasında ilk 10 ülke arasındayız." diye konuştu.

Uraloğlu, "Bugünün Türkiye'sinde kişisel verilere ilişkin bir sızıntı ve riski yok. Suni şekilde bir gündem oluşturulmaya çalışılıyor." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime