Turktime

Bakan Şimşek'ten enflasyon mesajı: Yüzde 50'nin altına gerileyecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, "Yıllık enflasyon yüksek ihtimalle üçüncü çeyrek sonunda yüzde 50’nin altına gerileyecek" dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Bakan Şimşek'ten enflasyon mesajı: Yüzde 50'nin altına gerileyecek
Haberler / Ekonomi
3 Haziran 2024 Pazartesi 12:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, enflasyon aylık yüzde 3,37, yıllık yüzde 75,45'e yükseldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda enflasyon rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şimşek, "Yıllık enflasyon yüksek ihtimalle üçüncü çeyrek sonunda yüzde 50’nin altına gerileyecek" ifadelerini kullandı.

Geçen 12 ayın birikimli etkilerini içeren yıllık enflasyonun en yüksek seviyesini bu ay görüldüğünü ifade eden Bakan Şimşek, enflasyonla mücadelede geçiş döneminin tamamlandığını vurguladı.

Piyasanın dezenflasyon beklentilerine de değinen Şimşek, piyasanın yıllık enflasyonu 12 ay sonra yüzde 33,2, 24 ay sonra ise yüzde 21,3 seviyelerinde beklediğini aktardı.

FİYAT İSTİKRARI İÇİN SABIR VE ZAMAN GEREKİYOR
Fiyat istikrarına ulaşmanın sabır ve zaman gerektirdiğini vurgulayan Şimşek, bu hedefe ulaşmakta kararlı olduklarını söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime