Turktime

Bakan Işıkhan'dan dikkat çeken asgari ücret açıklaması: Ekonomimize zarar vermeyecek düzeyde belirlenecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, "Yaşam standartlarını iyileştirecek, ekonomimizin de genel istikrarına, yapısına zarar vermeyecek düzeyde belirleneceğini umut ediyorum." dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Bakan Işıkhan'dan dikkat çeken asgari ücret açıklaması: Ekonomimize zarar vermeyecek düzeyde belirlenecek
Haberler / Ekonomi
21 Ekim 2024 Pazartesi 13:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

2025 yılı asgari ücreti, milyonlarca çalışanın yakından takip ettiği bir konu haline geldi. Konuyla ilgili ilk açıklama, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olan Bakan Işıkhan, asgari ücretin belirlenmesinde Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun önemli bir rol oynadığını ve komisyonun Aralık ayının başında toplanacağını belirtti.

"EKONOMİMİZİN İSTİKRARINA ZARAR VERMEYECEK DÜZEYDE BELİRLENECEĞİNİ UMUT EDİYORUZ"

Işıkhan, yeni asgari ücretin belirlenmesinde çalışanların satın alma gücünü korumayı hedeflediklerini vurgulayarak "Yaşam standartlarını iyileştirecek, ekonomimizin de genel istikrarına, yapısına zarar vermeyecek düzeyde belirleneceğini umut ediyorum." dedi.

Işıkhan'ın açıklaması şöyle:

Asgari ücret milyonlarca vatandaşımızı ilgilendiren önemli bir konu. Asgari ücretin belirlenmesi tek başımıza hükümet olarak elimizde olan bir durum değil. Belirlemek için Asgari Ücret Tespit Komisyonumuz var. Aralık ayının başında inşallah bu süreci başlatacağız. Belirlenen yeni asgari ücretin çalışanlarımızın satın alma gücünü koruması çok önemli. Asgari ücreti minimum ücret olarak belirliyoruz, iş verenlerimiz bunun üzerinde ücret verebilirler. Yaşam standartlarını iyileştirecek, ekonomimizin de genel istikrarına, yapısına zarar vermeyecek düzeyde belirleneceğini umut ediyorum.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime