Turktime

Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması: O tarihi işaret etti!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kendisine yöneltilen bir soru üzerine asgari ücreti belirleme çalışmaları için tarih verdi.
ABONE OL
Abone Ol
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması: O tarihi işaret etti!
Haberler / Ekonomi
11 Ekim 2023 Çarşamba 18:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye'de 2022 yılında asgari ücret, yüksek enflasyon gerekçesiyle ocak ve temmuz olmak üzere yılda iki kez belirlendi.

2024 için asgari ücret komisyonu 6 aylık enflasyon farkı ve zamma yansıtılması beklenen refah payları ile birlikte ocak ayı için tekrar belirlenecek.

GÖRÜŞMELER ARALIK AYINDA BAŞLAYACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TRT Haber canlı yayınında çalışma hayatını ilgilendiren sorulara yanıt verirken asgari ücretle ilgili bir soruya da açıklık getirdi.

Bakan Işıkhan, aralık ayında yapılacak asgari ücret görüşmelerine ilişkin de önümüzdeki ilk altı ayı kapsayacak asgari ücret düzeyini belirlemek için istişarelere başlayacaklarını aktararak, şu bilgileri verdi:

"Temmuz ayındaki asgari ücret görüşmelerinde de tarafların işbirliğine açık tavırları için tekrar teşekkür ediyorum. Oybirliği ile hem işçi hem işveren temsilcilerinin desteği alınarak açıklandı. Her iki paydaşımız da büyük bir özveriyle, sağduyuyla, ülkemizin bulunduğu koşulları da göz önüne aldığımızda asgari ücret düzeyini arzu edilen noktaya getirdik ve karara bağladık.

"HEDEFİMİZ ÇALIŞANLARIMIZI ENFLASYONA EZDİRMEMEK"

İşsizlik sigortası fonunda ödediğimiz bir asgari ücret desteği var. Geçen dönem 500 lira destek verdik. 2 milyon işverenimizden 1.7 milyonu bu destekten yararlandı.

İşverenler ve işçi temsilcileri bir araya geldiğinde yine hedefimiz; çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek. Ekonomik göstergeler oldukça iyiye işaret ediyor, bütçe disiplinini de sağlıklı bir şekilde yönettiğimizde ve başarıya ulaştığımızda da artan refahı çalışanlarımızla paylaşacağız. Büyümenin ve kalkınmanın en önemli sonuçlarından bir tanesi de bu. Refahı, milli gelirimizi ne kadar yükseltebilirsek, refahtan pay alanların, çalışanlarımızın, emekçilerimizin sayısı da o ölçüde artacaktır."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime