Turktime

Bakan Fidan'dan Mısır'a ziyaret

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, D-8 Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısı için Kahire’ye gidiyor.
ABONE OL
Abone Ol
Bakan Fidan'dan Mısır'a ziyaret
Haberler / Siyaset
18 Aralık 2024 Çarşamba 03:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, D-8 Teşkilatı 21. Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısına katılmak üzere Mısır’ın başkenti Kahire’ye gidiyor. Toplantının ana gündeminde Gazze başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ve 11. Liderler Zirvesi’ne yönelik hazırlıklar yer alacak.

Bakan Fidan, zirvede yaptığı konuşmada İsrail’in Filistin’de devam eden saldırılarına dikkat çekerek, “soykırım da içeren bu saldırıların derhal durdurulması” çağrısında bulunacak. Ayrıca, İsrail ve destekçilerine yönelik uluslararası baskının mevcut tüm diplomatik araçlarla artırılması gerektiğini vurgulayacak.

Fidan, toplantıda Gazze ve Lübnan’ın yeniden imarı için uluslararası destek sağlanmasının önemini de dile getirecek. Türkiye’nin, bölgedeki insani krizlerin çözümünde aktif rol üstlenmeye devam edeceğinin altını çizecek.

Hatırlanacağı üzere, D-8 Teşkilatı’nın son Dışişleri Bakanları toplantısı, Gazze gündemiyle Haziran ayında Türkiye’nin ev sahipliğinde olağanüstü olarak düzenlenmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Turktime