Turktime

Bakan Bak duyurdu: KYK burs sonuçları açıklandı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, KYK burs sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Bakan Bak, "19 Kasım saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerinizi onaylamayı lütfen unutmayın." dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Bakan Bak duyurdu: KYK burs sonuçları açıklandı
Haberler / Ekonomi
13 Kasım 2023 Pazartesi 10:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı Yüksek Öğrenim Genel Sağlık Bilimleri (GSB) burs ve kredi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurarak, öğrencilere en geç 19 Kasım saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini onaylama imkanı tanındığını açıkladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından maddi destek sağlamak amacıyla ödenen GSB burs/kredi başvuru sonuçları açıklandı. Bakan Bak, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı Yüksek Öğrenim GSB burs/kredi başvuru sonuçlarının kamuoyu ile paylaşıldığını ifade etti.

Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, bu dönemde 825 bin 843 öğrencinin Yüksek Öğrenim GSB burs/kredi için başvuruda bulunduğunu bildirdi. Başvuruların tamamen dijital ortamda değerlendirildiğini vurgulayan Bakan Bak, öğrencilerin ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgilerin 12 kamu kurum ve kuruluşu aracılığıyla teyit edildiğini belirtti.

Bakan Bak, yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun durumdaki öğrencilere GSB Bursu veya Kredi tahsisinde bulunulduğunu açıkladı. Halen GSB burs ve kredi alanlar ile 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında ilk defa burs/kredi alacak öğrencilerle birlikte ödeme yapılacak öğrenci sayısının yaklaşık 1 milyon 700 bini bulacağını belirtti ve tüm öğrencilere hayırlı olsun dileklerini iletti.

19 KASIM'A KADARTAAHHÜT ONAYI GEREKİYOR

Burs/kredi başvurusunda bulunan öğrenciler, sonuçları e-Devlet üzerinden Gençlik ve Spor Bakanlığı burs/kredi sonuç sayfasından öğrenebilecekler. Burs/kredi kazanan öğrencilerin en geç 19 Kasım Pazar günü saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini onaylamaları gerekiyor. Yurt dışında eğitim gören öğrencilerin taahhütname onayı için de aynı tarih geçerli olacak.

Burs/kredi tahsis edilen 15-18 yaş arası öğrenciler, e-Devlet şifreleriyle sisteme girerek burs/kredi taahhütnamesi için veli onayı verebilecekler. 15 yaşından küçük ya da anne-babası olmayan öğrenciler ise kanuni vasileri ile birlikte en yakın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne belgeleriyle başvurarak taahhütnamelerini düzenletebilecekler.

Yurt dışında eğitim gören öğrencilerin kefaletname işlemleri için Türkiye’de ikamet eden bir kefil tarafından noterden kefaletname hazırlatması gerekiyor. Noterde yapılan kefaletnamelerin en geç 26 Kasım saat 23.59’a kadar resmi internet sitesine yüklenmesi gerekiyor. Bakanlık ve Türkiye Noterler Birliği arasında imzalanan protokol gereği, kefaletnamelerin aslının gönderilmesine gerek bulunmamaktadır, böylece süreç öğrenciden herhangi bir belge almadan tamamlanabilecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime