Turktime

Babacan yerel seçim kararını açıklayarak tepki gösterdi: Bugün işimiz daha zor

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin tüzük kongresinde açıklamalarda bulundu. Babacan, "Seçim sonrası hepimiz büyük bir hayal kırıklığı yaşadık. O yüzden bugün işimiz daha zor." dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Babacan yerel seçim kararını açıklayarak tepki gösterdi: Bugün işimiz daha zor
Haberler / Siyaset
30 Eylül 2023 Cumartesi 15:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin tüzük kongresinde yaptığı konuşmada, ülkenin içinde bulunduğu siyasi durumla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Babacan seçimde vatandaşın çoğunluğunun onayını alamadıklarını belirterek şunları söyledi:

Bu sonuçta önemli bir etkeni kimse konuşmuyor ama ben söyleyeyim: Talihsiz tartışmalar, tekil hırslar ve anlamsız kavgalar yüzünden vatandaşlarımız; Millet İttifakı’nın bu ülkeyi uyumlu bir şekilde yönetebileceğine ikna olmadı.

"KENDİ ADAYLARIMIZLA SEÇİME GİRECEĞİZ"

DEVA Partisi, önümüzdeki yerel seçimlerde, tüm ülke sathında kendi ismiyle, kendi amblemiyle, kendi adaylarıyla seçime girme kararı almıştır. Kararımız ülkemiz için, partimiz için hayırlı olsun.

 

"BUGÜN İŞİMİZ DAHA ZOR"

Şimdi bazı televizyon ekranlarına bakıyorum da; kendilerine ‘İktidar muhalifi’ diyenlerin Altılı Masa’ya, ittifak siyasetine söylediklerini gördükçe, ‘İşimiz zor’ diyorum. ‘Hiç anlamamışlar bu işi’ diyorum. ‘Siyasette ‘kaybetmek’, siyaseti sadece koltuk peşinde koşmaktan ibaret zannedenlerin kullandığı bir kavramdır. Seçim sonrası hepimiz büyük bir hayal kırıklığı yaşadık. O yüzden bugün işimiz daha zor. Ama biz, demokrasiyi bir ‘müsabaka’ gibi görenlerden, ‘iktidarın nimetlerini paylaşma yarışı’ sananlardan değiliz.

"BU ZİHNİYETLE BİZİM DERDİMİZ VAR"

Kendilerinin AK Parti tabanından oy getirecek hamleler yaptıkça yıpratıldıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

Seçim bitti, bu sefer yine dönüp bizimle kavgaya başladılar ‘AK Partiden yeterince oy getiremediler’ diye. Vatandaşın güvenini ‘getirilecek oy’ gibi gören bu zihniyetle bizim derdimiz var. AK Parti’de siyaset yaptığım için beni ve bazı arkadaşlarımı âdeta suçlu gibi göstermeye çalıştılar.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime