Turktime

Babacan'dan Mehmet Şimşek mesajı: Bir gecede gidebilir

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bir gece kararnamesiyle görevden alınabileceğini ifade etti.
ABONE OL
Abone Ol
Babacan'dan Mehmet Şimşek mesajı: Bir gecede gidebilir
Haberler / Siyaset
20 Temmuz 2024 Cumartesi 16:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bir gece kararnamesiyle görevden alınabileceğini vurgulayarak, Merkez Bankası Başkanı'nın da aynı şekilde görevden alınabileceğini bu nedenle de kimsenin sorumluluğu olmadığını söyledi.

"YAPACAĞIM KOORDİNASYON TOPLANTILARIYLA EKONOMİ ÇOK HIZLI DÜZELİR"
Cumhurbaşkanı seçilse ekonomiye düzeltmek için yapacaklarını da sıralayan Babacan, şöyle konuştu:

Bugün biz ekonominin değil Türkiye’nin başına gelsek, ekonomi kısmı inanın o kadar kolay. Yani ben bugün Cumhurbaşkanı olsam 10 tane kilit, sapasağlam, güvenilir, iş bilir insanı kilit noktalara yerleştiririm. Haftada 2-3 defa yapacağım koordinasyon toplantısıyla ekonomi çok hızlı düzelir. Çok kolay.

Geri kalan zamanda neyle ilgilenirim ben? Eğitimle ilgilenirim. Dış politikayla ilgilenirim. Çünkü eğitim gidiyor ekonomiyi vuruyor. Nitelikli iyi yetişmiş insan gücü ekonomiyi alır götürür. Türkiye’de yatırım derken illa para anlamında değil, zihni yatırım yapmak gerekiyor. Ama mevcut hukuksuzluk, anayasaya uymama, israf, yolsuzlukla mücadele etmeme ortamında siz ne yaparsanız yapın ülke ekonomisi gerçek anlamda düzelmez.

'AK PARTİ'YE KATILMA İDDİASI ASILSIZ BİR DEDİKODU'
AK Parti'ye katılacağına ilişkin iddiaları da yanıtlayan Babacan, “Görüşme için çağırılsam külliyeye giderim. Diyalog esaslı bir partiyiz. Konuşuyor olmak ayrı bir şey iş birliği ayrı bir şey" dedi.

Elips TV’ye konuşan Babacan AK Parti'ye katılma iddiasının dedikodu olduğunu söyledi ve "Bizim oradan ayrılma sebebimiz var. Bir, hukuksuzluk, adaletsizlik ve bunu düzeltme çabasının olmaması. İki, yoksulluk ve israf" diye konuştu.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime