Turktime

BTC Türk'ten hack iddialarına yanıt

"hacklendi" iddialarına BTC Türk'ten "Sistemlerimizde veri ihlali yok" yanıtı geldi.
ABONE OL
Abone Ol
BTC Türk'ten hack iddialarına yanıt
Haberler / Ekonomi
18 Mayıs 2021 Salı 15:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye'nin önde gelen kripto para borsalarından BTC Türk, çok konuşulan hacklenme iddialarına ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Herhangi bir veri ihlali söz konusu olmadığı belirtilen BTC Türk, 2018 yılında sistem dışına çıkartılan veri setlerinden birinin taslak halinin paylaşıldığı ifade edildi.


Türkiye'de bulunan kripto para borsası Btc Türk, hacklenme iddialarını yalanlayarak 2018 yılında sistem dışına çıkarılmış bir veri setindeki bilgilerin paylaşıldığını açıkladı. Olay neticesinde kullanıcıların selfie kayıtları, bakiye bilgileri, banka hesapları, finansal şifreleri ve nitelikli verileri ile ilgili herhangi bir veri sızıntısı olmadığı belirtildi.

500 BİNDEN FAZLA KULLANICI ETKİLENDİ

Veri ihlalinden Temmuz 2018 tarihinden önce kayıt olmuş 516.954 kullanıcının etkilendiğinin tahmin edildiği açıklamada yer aldı. BtcTürk'ün resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, kullanıcıların fonları ile ilgili hiçbir sorun ve sızıntının BtcTürk kaynaklı olmadığı savunuldu.

Şirketten yapılan açıklamada şunlar yer aldı:

"Bahse konu iddialarda sunulan örnek verilerin iş ortaklığı içerisinde olduğumuz kurumlar ile KVKK kapsamında yapılan sözleşmelere uygun olarak paylaşılmasından önce, Temmuz 2018 tarihinde sistem dışına çıkarılan veri setlerinden birinin taslak hali (veritabanından alınan ilk hali) olduğu değerlendirilmiştir. Bahse konu veri setinin depolandığı ortamda oluşan bir güvenlik ihlali neticesinde şirket dışına çıktığı düşünülmektedir"

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime